Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Java Symposium jatkuu

TheServerSide Java Symposiumin ensimmäisen ja toisen päivän aikana on kuultu monenlaisia esitelmiä. Osa on ollut hyviä ja osa vähän vähemmän. Päivän sanana tuntuvat olevan IoC (inversion of control) ja XML-pohjainen konfiguraatio kaikenlaisissa muodoissa. Esimerkkejä erilaisten tuotteiden käyttämistä XML-syntakseista on tullut nähtyä varmaan jo kymmeniä.

Yksi näitä asioita hehkuttava on Spring Frameworkin Rod Johnson, joka on pitänyt jo kolme esitelmistä, jota olen ollut kuuntelemassa. Johnson on hyvä puhuja ja saa kuuntelijat helposti vakuuttumaan muun muassa Springin ottamien kehityssuuntien oikeellisuudesta.

Hyviä ovat olleet myös Pluggable J2EE Web Applications, jossa Atlassianin Mike Cannon-Brookes kertoi yrityksensä tuotteiden plugin-järjestelmästä, ja Creating Next-Generation, Highly Dynamic, Off-line Capable Web Applications with HTML and JavaScript, jossa Dion Almaer ja Ben Galbraith esittelivät XMLHttpRequestin käyttöä, malliesimerkkeinä tietysti GMail ja Google Maps. Puhujat olivat myös koodanneet esimerkiksi teknologian mahdollisuuksista kokonaan selainpäässä toimivan, täysin JavaScriptillä toteutetun RSS-lukijan.

Pettymyksiä sen sijaan olivat Practical AOP: The Case For Aspects ja Performance and Scalability Without the Buzzwords. Ensin mainitussa yleisluonteisesta otsikosta huolimatta JBossin Bill Burke lähinnä vain kehui kuinka hyvä JBoss AOP on verrattuna muihin AOP-toteutuksiin, esimerkiksi AspectJ:hin. Burke sai vähän näpeilleen, kun AspectJ:n pääkoodaaja nousi yleisöstä ja kertoi AspectJ:n nykyään tukevan kaikkia niitä ominaisuuksia, joita Burke väitti siitä puuttuvan. Jälkimmäisessä hauskat miehet Cameron Purdy ja Patrick Linskey puhuivat asiaa, mutta mitään uutta esitelmästä ei irronnut. Loppupäätelmänä kun oli, että oikein hienossa webbiohjelmistossa cachetetaan ja jaetaan kuormaa usealle serverille – asioita, joiden tekeminen on päivänselvää Habbo Hotelin kaltaisissa palveluissa.

Tiukkoja sanoja konferenssin esitelmistä sanoo BileBlog, sloganilla “If you have nothing bad to say, say nothing.”

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.