Sunnuntain ohjelma: hiihtoesteratsastuskilpailut

Hiihtoesteratsastusta Nuuksiossa 2004

Kaikenlaisiin kummallisiin tilaisuuksiin Tia minua viekin. Tänään käytiin Nuuksion Ratsastajien tallilla katsomassa seitsemänsiä hiihtoesteratsastuksen mestaruuskilpailuja.

Lajikuvaus sanoo:

Hiihtoesteratsastus on vauhdikas talvikilpalaji, jossa ratsukko suorittaa esteradan vetäen samalla omaa esterataansa suorittavaa hiihtäjää. — Hiihtotyyli on lajissa vapaa. Slalom ja telemark ovat olleet suosituimpia, mutta hurjapäisimmät ovat kokeilleet myös kelkkoja ja lumilautoja. Lumilautoja on nähty Nuuksiossa jo parina talvena. Monet ratsastajat ovat sitä mieltä, että hiihtäjän osuus on ratsukon osuutta vaativampi. Hyvä suoritus on kolmikon yhteistyön tulos, mutta jos hiihtäjä ei pysy vauhdissa mukana, on hyväkin ratsukko pois pelistä.

Kilpailu suoritettiin parikilpailuna, jossa kaksi ratsukkoa kilpaili paremmuudesta yhtäaikaisesti. Paras aika voittaa ja virheistä tulee lisäaikaa. Vauhtia oli melkoisesti ja hiihtäjillä oli usein vaikeuksia pysyä kyydissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s