Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Vuosihuolto

Vietiin auto vuosihuoltoon. Tia tajusi kysyä ehdotuksia hyvistä korjaamoista Seat-harrastajien keskustelupalstalta, mikä olikin hyvä juttu. Palstalla neuvottiin viemään auto Klaukkalan Dieseliin tai Leppäsuon huoltokorjaamoon Kamppiin, jotka molemmat ovat VW-Seat-Audi-merkkihuoltoja. Valitsimme jälkimmäisen, koska Klaukkalasta olisi ollut kovin vaivalloista päästä julkisilla töihin.

Leppäsuon huoltokorjaamo osoittautuikin oikein hyväksi valinnaksi. Korjaamo sijaitsee Domman takana hieman hankalassa paikassa. Se on jäänyt puristuksiin talojen väliin ja on melko hankala löytää. Yhden turhan lenkin jälkeen korjaamo kuitenkin löytyi ja saatiin ajettua auto suoraan puoliksi maan alla olevaan korjaamohalliin sisään, pitkin erittäin jyrkkää jäistä ramppia, jossa auto liukui kuin kelkka. Tia jo pelkäsi, että siinä menee hyvä auto lommolle, mutta onneksi mitään ei sattunut.

Kun auto oli hallissa, sen kimppuun kävi välittömästi neljä innokasta huoltomiestä, jotka vaikuttavat siltä, että heille jokainen asiakkaan tuoma auto on uusi haaste. Ei kulunut varmaan kahtakaan minuuttia, kun auto oli jo kiinnitetty tietokoneeseen ja jonkinlaisesta virhelogista luettu, että kaasuläpässä on vikaa. Korjaajien esimiehen kanssa sovimme, että kyseistä osaa ei vaihdeta, koska pelkkä osa olisi maksanut vähintään 300 euroa, vaan että toistaiseksi yritetään selvitä pelkällä putsaamisella. Esimiehellä itsellään oli samanlainen auto, joten hän tiesi, että putsaus todennäköisesti riittää.

Vuosihuolto, jossa vaihdettiin takakontin lukko ja pari lamppua, putsattiin kaasuläppä sekä tehtiin öljynvaihto maksoi aika lailla tasan 300 euroa. En tiedä onko se paljon vai vähän, mutta ainakin voin palvelun osalta suositella Leppäsuon huoltokorjaamoa.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.