Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Finski

Ostin Finnairilta lentolippuja. Meinasi jäädä pelkäksi aikomukseksi, sillä vasta kolmas www-selain kelpasi Finnairin varausjärjestelmälle. Taloudellisesti olisi Finnairille kannattavaa, että varausprosessi hajoaisi vasta maksamisen jälkeen, mutta Finnairilla kaikki meni hyvin kunnes juuri ennen maksamisvaihetta näytetty Jatka-nappi ei reagoinutkaan klikkauksiin Safarissa eikä Firefoxissa. Onneksi vanheneva IE/Mac löytyi vielä kovalevyltä ja tilauksen sai tehtyä.

Finnairin sivujen mukaan Mac OS X -käyttäjien tulisi käyttää Microsoft Internet Explorer 5.0:a, Netscape Navigator 6.0:a, Mozilla 1.4:ä tai uudempaa versiota jostakin näistä selaimista. Todellisuus kuitenkin on, että ainoastaan IE toimii. Syynä on Browser050112.js-tiedoston rivit 22 ja 24, joissa sanotaan:

var elements = theForm.elements;
// ...
if (browser.mac) elements = document.all;

Kaikki Mac-selaimet siis pakotetaan käyttämään document.all-taulukkoa, vaikka se on olemassa vain Internet Explorerissa.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.