Finski

Ostin Finnairilta lentolippuja. Meinasi jäädä pelkäksi aikomukseksi, sillä vasta kolmas www-selain kelpasi Finnairin varausjärjestelmälle. Taloudellisesti olisi Finnairille kannattavaa, että varausprosessi hajoaisi vasta maksamisen jälkeen, mutta Finnairilla kaikki meni hyvin kunnes juuri ennen maksamisvaihetta näytetty Jatka-nappi ei reagoinutkaan klikkauksiin Safarissa eikä Firefoxissa. Onneksi vanheneva IE/Mac löytyi vielä kovalevyltä ja tilauksen sai tehtyä.

Finnairin sivujen mukaan Mac OS X -käyttäjien tulisi käyttää Microsoft Internet Explorer 5.0:a, Netscape Navigator 6.0:a, Mozilla 1.4:ä tai uudempaa versiota jostakin näistä selaimista. Todellisuus kuitenkin on, että ainoastaan IE toimii. Syynä on Browser050112.js-tiedoston rivit 22 ja 24, joissa sanotaan:

var elements = theForm.elements;
// ...
if (browser.mac) elements = document.all;

Kaikki Mac-selaimet siis pakotetaan käyttämään document.all-taulukkoa, vaikka se on olemassa vain Internet Explorerissa.

2 ajatusta artikkelista “Finski

  1. Oon itsekin joskus ostanu lippuja Finskin nettisaitin kautta, mutta se tuntuu kaatuvan suunnilleen joka toinen kerta siinä vaiheessa, kun tilaus pitäisi maksaa. Tämä siis siitä huolimatta, että olen aina käyttänyt IE:tä. Melko turhauttavaa täyttää tietoja monta kertaa.

    Tolla saitilla tuntuu lisäksi olevan se huono puoli, että lippujen hinnat vaihtelevat päivittäin eli tänään ei voi välttämättä tietää, mitä liput ensi viikolla tai edes huomenna maksavat.

  2. Finskin hinnat muuttuu, kysynnän ja tarjonnan mukaan, ei se sen kummosempaa oo.

    Vaikka sivut ei toimi, niin onneksi eHelp-tuki tuottaa todella ystävällistä apua. Aina!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s