Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Joulua, WordPressiä ja phpBB:tä

Viime aikoina ei ole suurempaa innostusta kirjoittaa blogiin. En tiedä mistä se on johtunut, tavallista kovempaa työkiirettäkään ei ole ollut — joulusta huolimatta.

Jouluaatto tullaan viettämään ensimmäistä kertaa yhdessä toista kertaa yhdessä (sorry, Tia) ja ensimmäistä kertaa vietän aattoillan eri paikassa kuin vanhempani. Mitenköhän sitä oikein pärjääkään? Ilta vietetään Tian siskon luona. Saa nähdä millaiset kuusen ympärillä tanssimisperinteet siellä on. Tai siis toivotaan ettei niitä ole. Toisaalta jos se Tiasta on kiinni, niin niitä ei todellakaan ole.

Jonkun verran on tullut leikittyä uuden WordPressin kanssa. Versionumeroksi on muuten ilmeisesti tulossa 1.5 eikä 1.3 kuten aiemmin on ilmoitettu. Uuden version hienoin ominaisuus on ehdottomasti tuki teemoille. Teemojen ansiosta blogiin voi luoda monta erilaista ulkoasua ilman että tarvitsee koskea alkuperäisiin tiedostoihin. Ulkoasua voi myös vaihtaa helposti tarvittaessa. Ainakin pnuk tulee pitämään teemoista.

WordPress-säätööni kuuluu myös se, että olen yhdistämässä blogiin phpBB-keskustelualuetta. Näiden kahden järjestelmän on tarkoitus jakaa sessio niin, että niillä on yhteinen sisäänkirjautuminen. Rekisteröityessä käyttäjä luodaan yhtä aikaa molempiin järjestelmiin. phpBB vaikuttaa muuten hyvältä, mutta kun on hetken pelaillut WordPress 1.5:n uskomattoman helppokäyttöisten teemojen ja selkeän muunneltavuuden kanssa, phpBB:n sekava koodaustyyli vaikuttaa aivan karsealta. Sinänsä phpBB:kin tukee kyllä tyylejä, mutta paljon vaikeammin. Esimerkiksi PHP-koodin sisällyttäminen teemaan kuuluvaan sivupohjaan ei onnistu, vaan sivupohjassa voidaan ainoastaan näyttää etukäteen tallennetujen muuttujien sisältöjä. Näin ollen jos haluaa näyttää jotain sellaista, mitä ei alkuperäisiin muuttujiin ole tallennettu, joutuu muuttamaan phpBB:n omia kooditiedostoja.

Kunhan saan yhdistelmän vähän pidemmälle, tarkoituksena on julkaista artikkeli siitä, kuinka yhdistämisen toteutin. WordPressin ja phpBB:n keskustelualueiden keskusteluista voi päätellä, että kiinnostuneita ainakin on.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.