Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Yöllisiä koosteita ja spämmintorjuntaa

Tämänkin blogin käyttämä bloggaussofta WordPress on ryhtynyt julkaisemaan tulevasta 1.3-versiosta nightly buildeja eli ATK-sanakirjan mukaisesti yöllisiä koosteita. Testiversioon siirtyminen on nyt entistä helpompaa, kun tiedostoja ei tarvitse ladata CVS:stä. Uuden version käyttöä ei tietenkään vielä suositella tuotantopalvelimilla.

Podz on kerännyt ohjeita kommenttispämmin torjuntaan WordPressissä. Ainakin WPBlacklist-plugin on toimivaksi todettu ja kuulemma myös wp-comments.php-tiedoston uudelleennimeäminen on hyvä kikka. Sivulta löytyy myös paljon muita vinkkejä.

WordPress on muuten saamassa yhä suurempaa suosiota maailmalla. Applen Student Blogin alustana on WordPress (ja jos Apple sitä käyttää, sen on pakko olla hyvä, eikös vaan?) ja USA:ssa suuri kotisivutilan tarjoaja liittää WordPressin palveluvalikoimaansa. En tiedä onko Suomessa vielä millään firmalla tarjota asiakkailleen kotisivutilan hintaan sisältyvää blogia yhdellä napinpainalluksella.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.