Yöllisiä koosteita ja spämmintorjuntaa

Tämänkin blogin käyttämä bloggaussofta WordPress on ryhtynyt julkaisemaan tulevasta 1.3-versiosta nightly buildeja eli ATK-sanakirjan mukaisesti yöllisiä koosteita. Testiversioon siirtyminen on nyt entistä helpompaa, kun tiedostoja ei tarvitse ladata CVS:stä. Uuden version käyttöä ei tietenkään vielä suositella tuotantopalvelimilla.

Podz on kerännyt ohjeita kommenttispämmin torjuntaan WordPressissä. Ainakin WPBlacklist-plugin on toimivaksi todettu ja kuulemma myös wp-comments.php-tiedoston uudelleennimeäminen on hyvä kikka. Sivulta löytyy myös paljon muita vinkkejä.

WordPress on muuten saamassa yhä suurempaa suosiota maailmalla. Applen Student Blogin alustana on WordPress (ja jos Apple sitä käyttää, sen on pakko olla hyvä, eikös vaan?) ja USA:ssa suuri kotisivutilan tarjoaja liittää WordPressin palveluvalikoimaansa. En tiedä onko Suomessa vielä millään firmalla tarjota asiakkailleen kotisivutilan hintaan sisältyvää blogia yhdellä napinpainalluksella.

5 ajatusta artikkelista “Yöllisiä koosteita ja spämmintorjuntaa

  1. Osaisikohan joku tuollaisen nightlyn asentanut kertoa, että toimiiko se? Uskaltaako asentaa?

  2. WordPress on ihan kiva, joo, mutta yksi puute siinä on Movable Typeen verrattuna: useamman blogin pyörittäminen yhdellä asennuksella. Ei taida haitata useimpia, mutta isompaa blogiläjää ylläpitäville Movable Typelle ei taida olla vakavasti otettavia kilpailijoita.

    Tässä kommenttilootassa on muuten vikaa: tabilla fokus hyppää lähetysnappiin eikä henkilötietokenttiin.

  3. Saa nähdä, josko Suomessa tarjotaan pian myöskin TypePadia laajakaistojen yhteydessä, kun se pian tännekin rantautuu. Viime kesänä tämä jo tapahtui (http://www.loiclemeur.com/english/2004/07/first_isp_in_eu.html) Ranskassa. TypePad olisi palveluntarjoajille siitä huoleton vaihtoehto, että sen ylläpidosta ei juurikaan tarvitse huolehtia, ei tarjota sivutilaa ja MySQL-tietokantoja tai asiakastukea, vaan asiaa hoitavat bloggaamisen ammattilaiset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s