Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Habbo Hotel Ajankohtaisessa Kakkosessa

Ajankohtaisella Kakkosella oli eilen juttu Habbo Hotelista. Jo otsikosta “Viekö virtuaalihotelli lasten viikkorahat?” ja johdannosta käy hyvin ilmi kuinka asenteellinen juttu oli jo lähtökohdiltaan.

Mitä sinä Pasi tekisit, jos lastasi haukuttaisiin ja tuupittaisiin, tai hänen huoneestaan varastettaisiin huonekalut? Jos oikeasti näin tapahtuisi, se olisi rankkaa kiusaamista. Mutta virtuaalimaailmassa ehkä riittäisi, että opastaisi lapsen turvallisemmille nettisivuille.

Koko jutusta oli yritetty tehdä kauhea kohujuttu siitä, kuinka Sulake vie lapsilta viikkorahat ja opettaa kiusaamaan muita. Ja kaiken lisäksi Sulake vielä aikoo riistää koko maailman lapsia laajentamalla hotellinsa muihinkin maihin! Harmi vain, että koko juttu lässähti siihen, ettei haastateltavia saatu sanomaan asioita, joita toimittaja olisi halunnut.

Sulakkeen Sampo Karjalainen puhui leppoisasti kannattavuudesta, tuotteen monistamisesta ja laajentumissuunnitelmista ja perheenäiti puhui siitä kuinka heillä yhdessä sovitaan rahojen käytöstä. Ainoastaan 7-vuotiaan tytön isä – mediatutkija kaiken lisäksi – valitti kuinka he olivat joskus käyneet kaksi kertaa Habbo Hotelia katsomassa ja oli kuulemma ollut ihan liian roisia pikku tyttöselle. Eivät sitten olleet kuitenkaan katsoneet käyttöohjeita, joissa selkeästi suositellaan peliä vain yli 13-vuotiaille. Toki pelin pitäisi olla sopiva kaiken ikäisille, mutta lapset ovat mitä ovat, ja virtuaalimaailmassa on helppo olla ilkeä. Sampo Karjalainen puhuikin aiheesta todeten, että Habbossa usein unohtuu, että toisenkin pelihahmon takana on oikea ihminen, jolla on oikeat tunteet.

Huvittavinta jutussa kuitenkin oli, kun toimittaja Sini Ojanperä kysyi äidiltä “Mutta mieltä olet huijauksista ja huonosta kielenkäytöstä?” Ei kai tuollaiseen kysymykseen ole kuin yksi vastaus ja silloin ei ole väliä ollaanko koulun pihalla vai virtuaalihotellissa.

Päivitys: Ajankohtaisen Kakkosen reportaasi on nyt julkaistu RealVideona.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.