Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

WordPress, blogieditorit ja tiedostojen siirto

WordPressin 1.2.x-versiot eivät tue tiedostojen siirtoa ulkoisista blogieditoreista, vaikka blogijuttujen kirjoitus sellaisilla kyllä onnistuu. Mac OS X:lle tällaisia blogieditoreita ovat esimerkiksi ecto ja MarsEdit.

Tuki metaWeblog.newMediaObject-metodille eli tiedostojen siirrolle on tulossa WordPressin 1.3-versioon, mutta Johann Richard ei malttanut odottaa, vaan julkaisi patchin WordPress 1.2:lle.

Patch asennetaan Mac OS X:llä helpoimmin komentorivillä. Hae Richardin saitilta tiedosto xmlrpc.12.patch. Siirry komentorivillä hakemistoon, jossa on WordPress-asennus ja xmlrpc.php-tiedosto. Aja komento:

patch -p 1 < /polku/tiedostoon/xmlrpc.12.patch

Jotta tiedostojen siirto toimisi, pitää WordPressissä olla upload-toiminnot päällä ja WordPressillä kirjoitusoikeudet upload-hakemistoon (oletusarvoisesti wp-content-hakemisto). Jos käytät editorina MarsEditiä, tulee tiedostonsiirtoikkunassa “Path” jättää tyhjäksi.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.