Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Un pane con prosciutto e caffè latte, per favore

Kuten aikaisemmin vihjasin, olimme viikon lomailemassa Bolognassa, Italiassa. Oli mukava päästä viikoksi eroon Suomen syksystä, työstä ja arjesta. Bologna on 400 000 asukkaan kaupunki Keski-Italiassa. Sillä on hyvin vasemmistolainen ja radikaali tausta, joka yhdessä yliopiston kanssa tekee kaupungista “länsimaisemman” kuin eteläeurooppalaiset kaupungit yleensä ovat. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että Bolognassa asiat toimivat yllättävänkin hyvin: bussit kulkivat ajallaan, hotelli oli siisti ja niin edelleen.

Bologna Torre degli Asinellin huipulta

Yhdessä asiassa Bologna ei kuitenkaan tehnyt poikkeusta: kukaan ei osannut englantia. Välillä olisi ollut mukavaa, jos olisi ollut yhteinen kieli. Onneksi tämä puute ei kuitenkaan estänyt meitä tilaamasta massiivista määrää ruokaa ravintoloissa. Kaupunki oli täynnä erilaisia ravintoloita, kahviloita ja jäätelöbaareja. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Italiassahan ei tyydytä yhteen ruokalajiin, vaan ensin aloitetaan esimerkiksi pasta-annoksella ja sitten jatketaan pääruokaan, joka voi olla vaikkapa pizza tai liharuoka. Ja jos oli kaupungilla kiertäessä hetkenkään sellainen olo, että voisi hengähtää tai ei ollut tietoa mihin menisi seuraavaksi, viimeistään kulman takaa löytyi kahvila, jossa tarjoiltiin loistavaa italialaista kahvia ja tuoreita täytettyjä leipiä.

Bolognan sää oli syksyinen, eli parhaimmillaan lämpötila taisi nousta vajaaseen 20 asteeseen. Vaikka taivas olikin lähes koko viikon pilvinen, sadetta ei ripotellut kuin yhtenä päivänä ja silloinkin niin vähän, että se ehti loppua ennen kuin ehdimme sateenvarjokauppaan.

Jos olet joskus vierailemassa Bolognassa, suosittelemme hotelliksi Hotel Paradisea. Se sijaitsee kätevästi aivan keskustassa ja palvelu oli erinomaista. Koska tavalliset huoneet olivat täynnä, meillä oli käytössämme noin 30 neliön yksiö hotellia vastapäätä olevassa rakennuksessa. Hintaan (joka tietysti oli vähän korkeampi kuin tavallisen huoneen hinta) sisältyi päivittäinen siivous ja aamiainen.

(Italialaisille pahoittelut mahdollisista virheistä otsikossa.)

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.