Missä olit kun Estonia upposi?

Tänään on kulunut kymmenen vuotta autolautta Estonian uppoamisesta.

Muistan missä olin, kun kuulin tapauksesta ensimmäisen kerran. Olin silloin yläasteella ja juuri tullut aamulla kouluun. Opettajainhuoneen vieressä oli pienempi kopiokonehuone, jossa oli kärryssä telkkari ja videot. Kaikissa luokkahuoneissa ei ollut tv:tä, joten kärrytelkkaria lainattiin aina tarvittaessa. Tällä kertaa tv oli laitettu seinään kopiokonehuoneessa. Sen eteen oli kokoontunut yksi opettaja ja muutamia oppilaita seuraamaan ylimääräistä uutislähetystä. En muista minkälaisia tunteita uutinen herätti silloin tai ymmärrettiinkö haverin suuruutta vielä, mutta kyllä sillä jokin vaikutus oli, koska muistan hetken elävästi.

3 ajatusta artikkelista “Missä olit kun Estonia upposi?

  1. Minä olin silloin ala-asteella. Taisi olla joko englannin tai saksan tunti. Itsekkin olin juuri tullut kouluun, hieman myöhässä tosin. Meidän luokan opettajamme oli siinä saksan/englannin luokan edessä saksan/englannin opettajemme kanssa… puhuivat jostain kamalasta onnettomuudesta. Tapahtuikos se uppoaminen aamulla, sillä muistelisin, että se ei ollut vielä uponnut, vaan uppoamassa… varmaan olen väärässä.

  2. Pirkkalan yläaste, lisäsiipi (käytävä jolla yleensä norkoili pelottavia lukiolaisanarkisteja) ja olin juuri tullut kouluun aamulla. Oletettavasti matkalla englantia opiskelemaan, juuri muita tunteja ko. käytävällä ei ollut. Käytävällä oli radio päällä josta kuulin.

    Hämmentävää miten sen vielä muistaa vaikka muuten on kieltänyt kutakuinkin kaikki muistot yläasteesta.

    Säilytin vielä seuraavan päivän Ilta-Sanomat (kannessa vain Estonia) ja annoin pari vuotta myöhemmin duunipikkujouluissa lahjaksi. Pitivät huumorintajua kait hieman outona.

    Sumppi

  3. muistaakseni kuulin siitä aamulla ennen kouluun lähtöä. ja myöhemmin sain kuulla että eräs ruotsalainen matkustaja olisi pelastunut myöhästyttyään laivasta viron puolelle auton rikkoutumisen syystä oli soittanut miehelleen ruotsiin autosta ja myöhästymisestä mies ollut ihmeisään kun oli kuullut vaimonsa äänen kun oli just saanut tietää laivan uponneen mitä vaimo ei vielä tiennyt en tiedä onko tarina tosi mutta voi ollakkin.itse olin järkyttynyt onnettomuudesta olin itse 14v.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s