Uusi leiska

Nyt on visakopu.netillä uusi ulkoasu. Testattu vain Mac-selaimilla, joten minulla ei ole mitään tietoa miltä tämä näyttää Windowsin IE:llä. HTML-validaattori valittaa jostain Unicode-ongelmasta. Jos joku osaisi neuvoa mistä etsiä virheen aiheuttajaa, olisin kiitollinen.

19 ajatusta artikkelista “Uusi leiska

 1. Ihan hyvältä näyttää, mutta sivusuunnassa joutuu vähän skrollaamaan, kun yhdistelmä on I6/Win98. Mukavan vihreää! 🙂

 2. Unicode-ongelma lienee tällä rivillä:

  Erityisesti tuo ä-kirjain on kai väärällä koodauksella. SubEthaEdit antaa rivin numeroksi 639.

  Leiskasta täytyy kuitenkin kysyä, oletko ihan varma tuosta otsikkokirjaimesta 🙂

 3. Sillä rivillä oli siis teksti LINKO – vain linkkejä kommenttitagien sisällä

 4. Hmm… vanha oli ehkä aavistuksen paremman näköinen, mutta ei paha tämäkään. Ehkä hitusen vähemmän kontrastia niin on mukava 🙂

 5. Tältä tämä näyttää Operalla (v7.54/WinXP):

  Sen verran potkaisin IE:tä käyntiin, että ilmeisesti otsikkokuvien ei kuuluisi olla ihan nurkissa ja sivun kuuluisi skaalautua paremmin.

 6. Tuon kuvan kun vilkaisin niin hokasin, että jotain on vialla. Reload auttoi. Ilmeisesti selain tarjosi minulle cachesta vanhaa css-tiedostoa.

 7. Niin ja sen verran vielä, että IE:llä näkyy ihan OK, tosin tämä selaimen irvikuva ei tue tuota max-width-elementtiä, joten sivu venyy koko ruudun leveyteen.

 8. Jussi: Ei tuossa Operassa kai muuta vikaa ole kuin että taustakuvien asettelu ei toimi. Sama juttu oli Mac-version kanssa. Käyttääkö kukaan Operaa eli kannattaako tuolle tehdä mitään?

 9. Kyllä moni käyttää Operaa, minä mukaan lukien. 🙂

  Ei tuo otsikkokuva nyt juurikaan häiritse, mutta kannattaa se toki fiksata, eipä ole iso homma.

  Sen sijaan tämä hyvin pieni fonttikoko häiritsee. On harmillista, että joutuu kytkemään CSS:n pois päältä siksi aikaa kun jos todella haluaa *lukea* jotain.

  Itse tykkäsin paljon enemmän entisestä leiskasta. Ehkä sen voisi laittaa vaihtoehtoiseksi tyylitiedostoksi?

 10. Okei Tomi, kun kerran sinä haluat, niin korjataan 🙂 Ratkaisukin löytyi yllättävän nopeasti. Opera ei ymmärtänyt background-positionin arvoa ”center”, mutta arvon ”50%” se ymmärsi.

  Mun täytyy vielä hetki pohtia, mitä mä tän fontin kanssa teen. Tämä 11px näyttää vähän pieneltä, mutta 12px näyttää liian suurelta. Ja sitten on vielä se, että pitäisikö käyttää muita kuin pikselikokoja IE:n käyttäjien takia. Kaikilla muilla selaimillahan voi kyllä zoomata sitä tekstiä.

  Ja Josku, nyt kun pääsit pätemään, niin kerropas miten tuo pitäisi laittaa, että on hyvin.

 11. Mutta onko tuossa FIR:ssä (en tiennyt edes mitä kyseinen lyhenne tarkoitti ennen kuin kritisoit sen käyttöä…) muuta huonoa kuin että ruudunlukijat eivät sitä osaa lukea? Katsoin tuota Mezzobluen artikkelia enkä ainakaan siitä huomannut noissa muissa vaihtoehdoissakaan kovin paljon kehuttavaa. Paria kokeilin ja joko en osannut niitä implementoida tai sitten ne eivät toimi silloin kun kuvan pitää vielä toimia linkkinä.

 12. Tekniikat, joissa (otsikko)teksti siirretään, pienennetään näkymättömiin tai pistetaan kokonaan ovat ongelmallisia myös tapauksissa, jolloin vierailijalla on CSS:ää tukeva selain, mutta kuvien lataus pois käytöstä.

  Itse tuskin olisin alunperinkään kiinnittänyt huomiota käyttämääsi tapaan, ellen olisi sattunut poikkeamaan hitaan yhteyden takaa, jolloin selaimestani on yleensä kuvien lataus pois käytöstä.

  Jonkin verran on jo käyty myös keskustelua siitä, miten hakukoneet (varsinkin Google) alkaa kohtelemaan piilotettuja tekstejä (mm. display: none), mikäli se valjastetaan piilottamaan sisältöä hakukoneiden harhauttamiseksi. Aika näyttää miten käy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s