Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Apple-huhuja

Tällä viikolla on taas alkanut erilaisten Apple-huhujen vyöry. Huomaa, että Pariisin Apple Expo lähestyy.

AppleInsider kertoo, että iTunes Music Store avataan Hollannissa syksyllä. Jo aiemmin on kerrottu varmana tietona, että tänä vuonna aukeavat myös Tanskan ja Puolan musiikkikaupat. Eli uhkaavasti Suomea lähestytään…

Think Secret puolestaan paljastaa messuilla julkistettavien G5-iMacien tekniset speksit. Saitin mukaan luvassa olisi 1,6 GHz-prosessorilla varustettu iMac 17-tuumaisella ruudulla ja 1,8 GHz laite 20 tuuman ruudulla. Koneen ulkonäkö tulee muuttumaan täysin nykyisestä “pöytälampusta”. Huhujen mukaan uudessa iMacissa emolevy ja DVD-asema ovat pystyasennossa litteän näytön takana eikä koneessa ole enää lainkaan säädettävä vartta.

Jotain eMac-uudistuksiakin on ilmeisesti tulossa. Itse en ole enää pariin vuoteen jaksanut olla kiinnostunut pöytäkoneuutuuksista. Kun on kannettavan makuun päässyt, ei halua enää vaihtaa takaisin. Toisaalta tässä gigahertzisessä G4-koneessa gigan muistilla on ihan tarpeeksi vääntöä muutaman webbiapplikaation tekemiseen, joten mitään syytä päivittämiseen ei ole.

Uusimman uutisen kertoo brittiläinen The Register, joka paljastaa Applen tehneen tuotesuoja-anomuksen ‘taulu-PC:stä’. Steve Jobs on sanonut aiemmin, ettei Apple tule julkaisemaan kämmenmikroa eikä video-iPodia, mutta anomuksen kuvailema laite kuulostaa ja näyttää kosketusnäytöllä varustetulta kannettavalta, jossa ei ole näppäimistöä. Windows-käyttiksellä tällaisia taulu-PC:itä jo löytyykin markkinoilta. Ne ovat kuitenkin käyneet nihkeästi kaupaksi.

Vielä yksi viikon Apple-uutisista: DVD-salauksen purkajana tunnetuksi tullut norjalainen Jon Lech Johansen kuohuttaa jälleen. Tällä kertaa hän onnistui purkamaan AirPort Expressin salauksen. Salauksen purkamisen ansiosta muutkin ohjelmat kuin Applen iTunes voivat streamata musiikkia AirPort Expressin kautta.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.