Roskaposti → /dev/null

Nyt sai riittää. Viikonloppuna en lukenut sähköposteja kahteen vuorokauteen ja heti sadan megatavun postilaatikkoni ylittyi 80 megatavulla. Tilasin Nebulalta roskapostisuodatuksen, joka filtteröi viestit jo serverillä SpamAssassinin läpi. Tämän lisäksi laitoin serverille procmail-säännön, joka heittää kaikki roskapostisuodattimen merkitsemät viestit suoraan roskakoriin.

14 ajatusta artikkelista “Roskaposti → /dev/null

 1. Sigmaticilla Spamassassin-palvelu kuuluu hotellipaketin hintaan, mutta sille saa antaa suhteellisen alhaisen pisterajan, ennen kuin tarpeellinen 99% spammista on suodatettu pois. Tällöin myös suodattuvat osa tärkeistä viesteistä, enkä ole löytänyt mahdollisuutta minkäänlaisiin whitelist-asetuksiin.

 2. Laita tuota sahkopostiosoitettasi piiloon tuolta oikeasta ylänurkasta. Vois auttaa ehkä jonkun verran.

 3. Tuskinpa auttaa enää. Tuo sähköpostiosoite on ollut olemassa yli kuusi vuotta ja sitä on käytetty julkisesti niin monessa paikassa, että sen poistaminen nyt lienee tarpeetonta. Toisaalta en myöskään halua sitä piilotella.

  Roskapostien automaattisessa poisheittämisessä on riskinsä, mutta riski on pienempi kuin siinä, että en saa mitään viestejä täysinäisenä pullistelevan postilaatikon takia.

 4. Scenegroupilla sekä spamassissin-palvelu että virustarkistus sisältyy webbipaketin hintaan. Auttoi omaan sähköpostitulvaani huomattavasti kun pistin viruksen sisältävät mailit suoraan /dev/null:iin.

 5. Tosta mailiosoitteen piilottamisesta / naamioinnista websivuilla sen verran, että mun saamat roskapostit vähentyivät kriittisesti kun muutin mailiosoitteet muotoon ”nimi [at] sivusto.fi”. Tietty jotkut osoitespiderit osaa tuonkin perusteella sen osoitteen ottaa, mutta kumma kyllä muutos vaikutti jonkun verran.

 6. Mun on pitänyt lopettaa pari meiliosoitetta kun ne on menneet tukkoon spammista. Jos osoitetta ei laita oikeassa muodossaan @-merkin kanssa mihinkään julkiseen webbiin (newssit erityisesti), se voi säästyä spammeilta vuosia. Uskomatonta mutta totta. Omalla domainilla voi käyttää rekisteröinneissä ym. palveluissa esim. osoitetta register@omadomain.fi. Kun tuohon osoitteeseen alkaa tulvia spammia, voi rekisteröinnit päivittää uuteen osoitteseen ja lopettaa vanhan.

 7. Vielä lisään tohon että systeemi vaatii toimiakseen siis kolme meiliosoitetta:
  – duuniosoite, jota ei voi oikein mitenkään suojella spammilta (paitsi vaihtamalla usein duunia)
  – privaosoite, jolla meilaillaan ne oikeasti tärkeät asiat ilman spammia
  – rekisteröintiosoite, jota vaihdetaan säännöllisesti

 8. Käsittääkseni pelkkä @-merkin vaihtaminen @-jonoksi auttaa jo tyhmempiä robotteja vastaan ja osoite näkyy ihmisille oikein.

 9. Sähköpostiosoitteen esittäminen kuvana auttaa myös. Ainakaan toistaiseksi ei taida olla sellaista robottia, joka osaisi etsiä osoitetta kuvasta.

 10. Näin sattumalta eräällä verkkosivulla aivan nerokkaan tavan linkata mailiosoite sivulle. Osoite oli tehty tekstinä parilla eri divillä niin että sen valitseminen ja copy-paste toimi normaalisti mutta robotit ei sitä tunnistanut. Teksti oli myös linkki mutta osoitti sivulle jossa oli http redirect mailto: osoitteeseen jolloin itse linkki ei myöskään ollut parseamiskelpoinen mutta toimi oikein kun sitä klikattiin. Hämmentävää.

 11. Nebula rules. Kallis on sivutila, mutta oltuani
  int2000 ja homepage-sjr:n asiakas, en enään mene muualle kuin Nebulaan, vaikka joudunkin maksamaan 300e/vuosi sivusaitista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s