Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Katkaisuhoito

Viikonloppuna ei sitten käytetä nettiä. Uuteen asuntoon oli tarkoitus tulla Soneran kiinteistöliittymä (Ai miksi juuri se? No siksi, että kaapelimodeemia ei sinne vielä saa.), mutta Sonera ei sitten ollut viitsinyt ilmoittaa YIT Primatelille, että myös meidän asuntoon sellainen pitäisi asentaa. Soneralta kyllä tuli tilausvahvistus, mutta Primatel ei tiennyt tilauksestamme mitään. Ei kuulemma ole ensimmäinen kerta, kun Jyväskylän asiakaspalvelu jättää sen faksin lähettämättä…

Uusi asunto on osaomistuksessa. Se on hankala selittää suomeksi, puhumattakaan englannista. Tässä muistilappuna itselle:

Part-ownership housing

The opportunity for part-ownership brings home ownership within the reach of many more people. Residents of State-subsidised part-ownership housing first purchase a 20% share in their accommodation, and then have right of residency under a fixed-period tenancy, during which they pay rent to the majority owner. At the end of this tenancy, residents may buy the whole flat or house.

Eligibility for part-ownership of housing produced through interest subsidy schemes is based on social and financial factors. After residents have completely purchased such housing, controls over factors such as residence eligibility and sale price no longer apply. Conditions for market-financed part-ownership schemes run by housing companies differ from those applied to State-subsidised housing.

www.environment.fi: Housing types

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.