Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Ostaisitko tältä mieheltä käytetyn auton?

Löydettiin Kaivokselaan vasta avatusta vaihtoautoliikkeestä hyvältä kuulostava Seat Cordoba -farmari. Ikää vain neljä vuotta ja ajettu alle 60 000 km. Autossa oli kuitenkin outoja näkyviä kulumajälkiä – reikiä verhoilussa ja sen sellaista -, joten meitä alkoi epäilyttää onko autossa myös meille näkymätöntä kulumista. Koska kyse oli kuitenkin yli kymppitonnin hankinnasta, päätimme viedä auton katsastusasemalle Autotohtorin tarkistukseen. 65 euron hintaan saa paperin, jossa ehkä kerrotaan, että kaikki on hyvin, tai sitten kerrotaan, että autoon saatetaan tarvita satojen tai tuhansien eurojen korjaustoimenpiteitä.

Cordobasta Autotohtori löysi ison vian. Ei ollut Tian naisenvaisto väärässä. Ohjauksen hammastangon tiivisteessä oli vuoto. Googlen avulla löytyneistä nettikeskusteluista kävi ilmi, että merkkiliikkeessä saatetaan haluta vaihtaa koko hammastanko, jolloin pelkkä osa maksaa tuhat euroa.

Palasimme paperin kanssa autokauppiaan puheille. Myyjä suhtautui asiallisesti ja lupasi selvittää, millainen työ korjauksessa on. Hän pyysi kuitenkin ensin paikalle toisen myyjän, joka tietää enemmän tekniikasta. Tämä toinen myyjä avasi konepellin ja sanoi silmäänsä räpäyttämättä: “Ei siellä mitään vikaa ole. Ei tuollaisia vikoja ole alle 200 tuhannessa.” Meidän kanssamme asioinut myyjä näytti vaivaantuneelta.

Tänään myyjä soitti takaisin. Hammastanko korjataan, kunhan paperit on laitettu kuntoon. Toisin sanoen kauppa myy auton meille korjattuna, mutta jollekulle toiselle rikkinäisenä. Aika epeleitä nuo autokauppiaat.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.