Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Laajakaistassa reiluja hintaeroja

Kuluttajavirasto on tutkinut laajakaistaliittymien hintoja ja huomannut niissä isoja eroja (yllätys).

“Kuluttajille edullisimpia ovat ns. jaetut ja kiinteistöliittymät, joissa he hyötyvät tilauksen määräeduista. — Edullisimmillaan kuluttaja voi ostaa Helsingissä valmiin kiinteän laajakaistatasoisen VDSL-yhteyden internetiin 20€:lla kuukaudessa. Tyypillinen laajakaistan kuukausimaksu on kuitenkin 49€, jota ei voi vielä pitää edullisena.”

Hintavertailun tulokset löytyvät Kuluttajavirastolta PDF-tiedostona. Vertailun järkevyyden voi kyseenalaistaa, koska vertailusssa ovat paitsi eri nopeuksiset liittymät (ne on kuitenkin jaettu neljään eri nopeusluokkaan) myös erilaiset alueelliset liittymät. Voi kysyä, onko järkevää vertailla keskenään pelkästään Pasilassa toimiva liittymää vaikkapa Soneran valtakunnalliseen liittymään.

Laajakaistoista puheenollen… Saimme juuri tietää muuttopäivän. Pääsemme uuteen asuntoon kesäkuun viimeisenä. Ikävä puoli on, että HTV:n kaapeliyhteys valmistuu vasta syksyllä ja joudumme ottamaan ainakin siihen asti Soneran kiinteistöliittymän. Tarkoitus on kyllä vaihtaa takaisin Welhoon sitten kun yhteyden saa taas toimimaan. Kovin suurta hintaeroa noissa ei kuitenkaan ole ja Welho Pro on hyvin toimiessaan reilusti nopeampi kuin nopeudeltaan rajattu kiinteistöliittymä.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.