Laajakaistassa reiluja hintaeroja

Kuluttajavirasto on tutkinut laajakaistaliittymien hintoja ja huomannut niissä isoja eroja (yllätys).

”Kuluttajille edullisimpia ovat ns. jaetut ja kiinteistöliittymät, joissa he hyötyvät tilauksen määräeduista. — Edullisimmillaan kuluttaja voi ostaa Helsingissä valmiin kiinteän laajakaistatasoisen VDSL-yhteyden internetiin 20€:lla kuukaudessa. Tyypillinen laajakaistan kuukausimaksu on kuitenkin 49€, jota ei voi vielä pitää edullisena.”

Hintavertailun tulokset löytyvät Kuluttajavirastolta PDF-tiedostona. Vertailun järkevyyden voi kyseenalaistaa, koska vertailusssa ovat paitsi eri nopeuksiset liittymät (ne on kuitenkin jaettu neljään eri nopeusluokkaan) myös erilaiset alueelliset liittymät. Voi kysyä, onko järkevää vertailla keskenään pelkästään Pasilassa toimiva liittymää vaikkapa Soneran valtakunnalliseen liittymään.

Laajakaistoista puheenollen… Saimme juuri tietää muuttopäivän. Pääsemme uuteen asuntoon kesäkuun viimeisenä. Ikävä puoli on, että HTV:n kaapeliyhteys valmistuu vasta syksyllä ja joudumme ottamaan ainakin siihen asti Soneran kiinteistöliittymän. Tarkoitus on kyllä vaihtaa takaisin Welhoon sitten kun yhteyden saa taas toimimaan. Kovin suurta hintaeroa noissa ei kuitenkaan ole ja Welho Pro on hyvin toimiessaan reilusti nopeampi kuin nopeudeltaan rajattu kiinteistöliittymä.

2 ajatusta artikkelista “Laajakaistassa reiluja hintaeroja

  1. ”Welho Pro on hyvin toimiessaan reilusti nopeampi kuin nopeudeltaan rajattu kiinteistöliittymä.”

    🙂

  2. Selvennetään tuota vähän… Welho Pro on kaapelimodeemiliittymä, joka toimii jollakin vanhalla tekniikalla. Sen takia sen nopeutta ei voida rajoittaa, vaan liittymän käyttäjät jakavat kaiken kaistan. Jos käyttäjiä on vain yksi, kaistaa riittää reilusti. Mitä enemmän käyttäjiä on, sitä tuskaisempaa käyttö on. Welhossa on perinteisesti ollut hieman häiriöitä, mutta me emme ole sellaisista kärsineet enää moneen vuoteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s