Pnuk ja standardit

Pnukin Tomi kirjoittaa vanhasta aiheesta eli miksi kirjoittaa standardien mukaista HTML:ää ja CSS:ää. Asian kiteyttää hyvin lause ”Selaimiin on rakennettu aika hyvät virheenkorjaushärvelit, mutta ei se ole hyvä syy kirjoittaa väärin.” Jos selaimet olisivat alusta alkaen vaatineet validia HTML:ää, nykyiset www-sivut (jotka tietysti myös olisivat kaikki väkisinkin valideja) latautuisivat murto-osassa siitä ajasta mitä nyt, koska selaimen ei tarvitsisi jokaista sivua ladatessa tarkistaa, millä tavalla kaikki sivun koodissa olevat virheet voisi kiertää ja miettiä, millä tavalla sivun voisi näyttää edes osittain. Nykyiset selaimet joutuvat tekemään hirvittävän määrän erilaisia virheentarkistuksia ennen sivun latausta, vaikka koodi olisi virheetöntä, koska selain ei voi sitä etukäteen tietää.

Kannattaa siis opetella käyttämään HTML-validaattoria ja ymmärtämään sen antamia ilmoituksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s