Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Alleviivauksia, videosoittimia ja www-selaimia

A List Apartissa on mielenkiintoinen artikkeli CSS Design: Custom Underlines, jossa kerrotaan kuinka tehdä linkkien alleviivaus taustakuvien avulla. Esimerkeissä oleva animoitu alleviivaus on aika hieno – ainakin ideana. Samaa tekniikkaa voi käyttää paljon muuhunkin, esimerkiksi linkkeihin, joissa oleva kuva vaihtuu, kun hiiren vie linkin päälle. Ei enää JavaScriptia kuvien vaihtamiseen!

Laitoin tämän Linkoon jo eilen, mutta tiedotetaan tässäkin, että BBC:n sivuilta voi ladata mainoksettoman ja spywarettoman Real Playerin. Yleisradioyhtiönä BBC ei salli mainoksia edes www-sivujensa sisällön esittämiseen käytettävässä softassa.

Omni Group on julkaissut OmniWeb 5 beta 1:n. OmniWeb on maksullinen Mac OS X -selain, joka käyttää Safarinkin taustalla olevaa WebKit-moottoria. Safariin verrattuna OmniWebissä on joitakin uusia hienoja ominaisuuksia, joita en tosin ole paljon ehtinyt vielä kokeilla. Uutta ovat ainakin tabien esittäminen pikkuisina esikatselukuvina selainikkunan laidassa ja ikkunasettien (“workspaces”) tallentaminen myöhempää palaamista varten. Jos lataat selaimen koneellesi, niin huomaa, että asennuspaketti on salasanasuojattu (tiedä sitten miksi). Salasana on groundhog.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.