Habbo Hotel -uutisia

Tänään Ylen iltauutisissa on jotain juttua Habbo Hotel Kultakalasta ja kuluttaja-asiamiehen vaatimuksista palvelun suhteen. Ilta-Sanomat kirjoitti aiheeseen liittyen viikonloppuna, koska erään lapsen äiti on tehnyt rikosilmoituksen varastetuista virtuaalihuonekaluista. Kari Haakana kirjoitti hieman kritiikkiä artikkelista blogiinsa.

Ja tällainenkin aiheeseen liittyvä uutinen: Habbo Hotelin kehittäjä Sulake Labs palkittiin parhaana kasvuyrityksenä Suomen ohjelmistoalan Summit 2004 -juhlatilaisuudessa eilen.

38 ajatusta artikkelista “Habbo Hotel -uutisia

 1. Nipo kommentoi: Ilta-Sanomat kirjoitti Habbosta, ei Iltalehti.

  Tosi merkittävää…

  Koko hommasta olen kahden vaiheilla: meilläkin lapsi kerran itki, kun huone oli putsattu. Ei kyllä tullut rikosilmoitus mieleen. Ja alle 10-vuotias ei ymmärrä tollaisia putsausjuttuja eikä sitä, että niitä mööpeleitä ja lemmikkejä tilaamalla polttaa aika reilusti rahaa.

 2. Kiitos, moka korjattu.

  Kannattaa muistaa, että puhelimiin saa saldorajoituksen ja viihdenumeroeston. Koska kännykkäliittymän voi avata ainoastaan aikuinen, on aikuisen vastuulla myös se, miten lapsi käyttää liittymää. Kultakalassa on myös ostorajoitus, joka estää ostamasta yhdellä kännykkänumerolla yli kymmenellä eurolla viikossa. Tarjoamalla maksuvälineeksi nettipankkeja, yritetään Kultakalassa siirtää koko ostotapahtuma lapsen ja vanhemman yhteiseksi jutuksi, jossa myös sovittaisiin rahan käyttämisen pelisäännöt. Hotellin turvallisuusohjeita kannattaa käydä läpi yhdessä lapsen kanssa.

  Disclaimerina täytyy vielä sanoa, että teen siis töitä Sulake Labsille.

 3. Niin ja sanotaan vielä, ettei tuo ollut mikään lehdistötiedotteesta kopioitu läppä vaan oma mielipiteeni aiheesta 🙂

 4. Pitäisi varmaan kysyä tätä kummitytöltä (12v) mutta varastavatko ne arvaamalla (tai kysymällä) toisen salasanat vai kuinka?

 5. Sen olen tässä oppinut, että lapset ovat julmia ja keksivät uskomattomia asioita varastaakseen toisilta. Ehkä tosielämässä varastaminen ei ole yhtä herkässä, mutta virtuaalimaailmassa moni ei varmaan edes ajattele tekevänsä väärin.

  Osa salasanoista keksitään varmaan arvaamalla, osa esimerkiksi pyytämällä, että ”vaihda salasanaksi ’lahja’, niin saat ilmaista kamaa” tai että ”vaihda sähköpostiosoitteeksi ’ilmaistakamaakaikille@jippii.fi'”, jolloin huijari voi tilata hyväuskoisen käyttäjän salasanan itselleen. Tai sitten laitetaan pystyyn nettisivu, jossa on käyttäjätunnus/salasana -lomake ja väitetään sitä vaikkapa Habbo Hotelin kilpailuksi, vaikka oikeasti se lähettääkin tiedot huijarille. Sivun http://www.habbohotel.fi/habbo/fi/help/scam/ alaotsikoista ”Kamahuijarit”, ”Salasanahuijarit” ja ”Sähköpostihuijarit” löytyy vielä lisää esimerkkejä.

 6. Kommenttina Ylen uutisten HH-juttuun sanoisin, että ns. uutiskärki oli unohtunut miettiä. Toisin sanoen: miksi se juttu oli tehty?

 7. En nähnyt sitä uutisissa, mutta kuulin siitä kyllä. Yksi luokkakaverini on, ja huijaa kamaa. Yhteensä jo jollain 100-150 euroa.
  Sen nimi on elisa.laajakaista ja se väittää että olet avannut elisa laajakaista. Se takia saat 50 habbokolikko lähettämällä viestin habbo elisa.laajakaista kännykällä.

 8. Juujuu, kaikki uskoo | Mä ite käyn habos. Lovel hahmolla.

 9. paskapuhetta.
  ei kannata olla niin tyhmä että antaa
  salasanansa jollekkin peelolle.

 10. No hei.. Kannattaako tuollaisesta tehdä rikosilmoitusta??
  Sehän on lapsen oma vika kun on antanut salasanansa jollekkin.
  Tai laittanut liian helpon salasanan.
  Ja eikös noihin kännykkäliittymiin saa jotkut tilausestot??
  Mä käyn kalassa hahmolla !Lovetus!
  Ja mulle on äiti tilannu kolikoita verkkomaksulla..
  ~LoVe~

 11. kaikki peelot on iha tyhmii koska muut käyttää kamalasti rahaa niihi kamoihi jotka joku peelo pölliiii

 12. Jos habbo lopetetaan niin mä valitan mä tilaan kukaudessa 16 kolikkoo ja kysyn äitiltä luvan.Siinä menis rahat hukkaa se ei olis yhtää kivaa Ja että yleensä ku ukko on pöllitty niin se on arvannut sen sala sanan tai kysynyt.

 13. miks habbo pitäis lopettaa sehän on niiden oma vika jos antaa oman salasanan mun veljelt pöllittii ukko kun se anto salasanansa jollekki peelolle sen jälkee me soitettii habboo ja erotettii se peelo ÄLKÄÄ SANOKO ET OOTTE NUORII KOSKA SIT SE KYSYY SALKKUU!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. No siis. Habbo Hotel Kultakala ei ole ollut missään oikeudessa eikä sitä MISSÄÄN TAPAUKSESSA olla lopettamassa. Joillakin on ollut vain hieman väärää tietoa..

 15. mä ite pelailen habboo nimellä jasse900 pyytäkää vaan kamuks ;D
  mää ite tunnen nää peelot kun mult on ite pöllitty noin 80 eurolla kamaa mut en mä siit mitään rikosilmotusta tee 😮 mut pelaan edelleen habbo eikä sitä lopeteta!

 16. Mun ukkoja on pöllitty ja tein uusia mutta tein liian vaikean salasanan että kukaan ei sitä tiiä musta on kamalaa että jotkut pöllii mun kamulla on yli 90 ukkoa habossa ja niitä ei oo pöllitty eikö ihmeellistä.

 17. multa pöllittii just pari päivää 13 pläsää eikä hobba tee mitään

 18. kuka tilaa mulle koleja aretus nimiselle tyypille nimittäin oon köyhä plz

 19. multakin kerran varastettiin hahmo ku ykx peelo sano et vaiha sähköposti :I

 20. no mä sain portti kiellon mun kaverin ansiosta kiitosteille ja kuinka kauvan se kestää

 21. Hobbat ei voi auttaa jos ryöstetään tavaroita..

 22. hobat on homoja!!!
  ne ei tee mitään kun mun ukko varastettiin (yht äkkii kun olin pitämässä vaihan kaiken huonetta) sillä mun ukolla oli yli 30 pläsää,jukkia ja paaaaaaaaljon krääsää

 23. Hei vitun nyypät, ei ne Hobbat voi jälkeenpäin auttaa jos tyhmyyttänsä menee antaa salasanansa jollekkin huijarille. ”Kutsu Hobba apuun” on vain semoisia tapauksi varten, jos vaikka joku peeloilee huoneissa.

 24. ”Käynnissä” olevista huijauksista ja muista järjestyshäiriöistä tulisi ilmoittaa valvojalle ”Kutsu hobba apuun” -toiminnolla ja jo tapahtuneista varkauksista tulisi ilmoittaa henkilökunnalle rikosraportilla (http://www.habbohotel.fi/habbo/fi/help/contact/).

  HOBBAT VOIVAT:

  – antaa häirikölle varoituksen
  – vaientaa mekastajan
  – potkia häirikön ulos huoneesta
  – antaa häirikölle porttikiellon hotelliin
  – muuttaa sääntöjen vastaisen yksityishuoneen nimen
  – ottaa sotkijalta pois oikeudet huoneestasi

  HOBBAT EIVÄT VOI:

  – palauttaa varastettua hahmoa
  – poimia muiden huoneista tavaroita
  – tehdä sinusta hobbaa
  – selvittää, miksi kolikkotilauksesi ei ole onnistunut
  – selvittää, miksi HC-lahjasi ei ole tullut
  – kertoa, milloin uusia tavaroita tai tiloja on tulossa
  – poistaa porttikieltoa tai selvittää sen syytä

  Jos kyse on tilaanteessa, joissa hobba ei voi auttaa, tulee ottaa yhteyttä hotellin henkilökuntaan:

  http://www.habbohotel.fi/habbo/fi/help/contact/

  Huomioi myös, että suurinosa valvojista tekee valvojan tehtäviä vapaaehtoisesti omaksi ilokseen. Tosiasiassa heidän ei ole aivan pakko auttaa, vaikka tekisitkin asiallisen avunpyynnön. Jos avunpyyntö valvojalle ei auta sinua, käytä rikosraporttia (http://www.habbohotel.fi/habbo/fi/help/contact/scamreport/) huijauksista ja muista järjestyshäiriöstä ilmoittamiseen.

 25. minulta pöllittiin ukko habbohotellissa ja tiedän kuka sen pölli mutta valvojat on lomalla olen laittanut jo rikos raporttiin

 26. multa pöllittiin 10 tuolii,5pöytää,1 laajakuva tw,4 eri lippuu,3 dew konetta,23 kumi ankkaa,53 kolikkoo ja tietysti mun ukko siis vittu eikö ne voi tehä mitään?!!!!
  ja miks helvetissä mä en saa tileta kolikoita?!!!!

 27. opettakaa lapsenne käyttämään sitä happoo niin ei tartte aina hävetä!

 28. miten saa habboon ilmaista kamaa. miten saa salakamoja

 29. paska koko habbo mitä kivaa siellä voi tehä kun varastaminen ja kiusaaminen kieletään eikö kukaan tajua että se on rahan tuotto järjestö se tehtiin vain siksi että elisalla meni niin vitun huonosti siellä huijataan lapsia/tyhmii aikusii kuin kaikki jolla on 12-100 kamaa vittuilee muille se on viisas jolla on vähän kamaa

 30. paska on habbo mä oon pelannu 1 päivän ja siihen se jää xD

 31. multa ei oo pöllitty mitään vaikka mulla on 7 hahmoo…

 32. multa on pöllitty hahmo habossa, mut se oli ihan mun omaa syytä… mut kerran mä en antanu kellekkää mun salasanaani, enkä ollu kertonu sitä kellekkää, mut joku arvas sen, se on tyhmää, kun niiit arvaillaa… mä en saa tilata koleja, muttta äiskä ja iskä sen päättää. musta se on tyhmää, mut kai se on oikein… Lopetin habon jossain vaihees, mut menin sinne takas ja tein uuden ukon sen nimi on muute manzikka-pimu et pyytäkää kamux 😉 On itsensä ja vanhempien asia että miten toimii kamojen/kolejen tilauksessa, eikä se ole muiden vika jos varastetaan ukko vaan SUN jonka ukko pöllittii!

Kommentointi on suljettu.