Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Leipäkone

Ostettiin leipäkone Gigantista. Maksoi 20 euroa. Monella, kuten myös minulla tähän asti, on ollut se harhaluulo, että leipäkoneella saa valmistettua ainoastaan jonkinlaista epäleipää, sellaista sahajauhoista leipäkoneleipää. Ne kymmenisen leipää, jotka me olemme tuolla värkillä tähän mennessä tehneet, ovat kuitenkin olleet ihan kunnollisia tavallisia, hyvänmakuisia leipiä, joten ainakaan minulla ei ole leipäkoneista pahaa sanottavaa.

Jos leipiä haluaa itse tehdä, voi niitä tietysti paistaa uunissakin – kuten olemme tehneetkin -, mutta leipäkoneen erityisenä plussana on, että se hoitaa kaiken itsenäisesti. Valmistusaineet vain laitetaan sisään ja tunnin päästä on valmis leipä odottamassa.

Meillä leipäkone on tietysti vain ylellisyysesine, mutta voi siitä olla todellista hyötyäkin. Eno rakensi pari vuotta sitten kesämökin keskelle metsää ja vietti viikkokausia poissa sivistyksestä. Keittiön virkaa toimittivat pressun alla oleva agregaattori, mikroaaltouuni ja leipäkone, joilla sai aikaan tuoretta leipää ja ruokaa helpommin kuin avotulella.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.