Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Patenttiratkaisuja jenkkilästä

Ameriikka on sitten ihmeellinen maa. Vastaperustettu yritys on patentoinut www- ja sähköpostiosoitteet ja haastanut domainrekisteröijät Network Solutionsin ja Register.comin oikeuteen. Patentin kohteena ovat osoitteet, jotka ovat muotoa “nimi.aladomain.domain” tai “nimi@aladomain.domain”. [via Slashdot]

Toisaalla Microsoft on hävinnyt vetoomusoikeudenkäynnin Eolas Technologiesia vastaan ja 521 miljoonan dollarin korvaussumma pysyy voimassa. Eolas väittää patentoineensa plugin-teknologian, jolla www-sivulla voidaan esittää esimerkiksi videota tai Flash-animaatioita. Microsoftin pitää nyt maksaa Eolasille huimat korvaukset, koska on luvatta käyttänyt teknologiaa selaimessaan.

Pohdimme tänään kaverin kanssa, että voisikohan patentoimisen patentoida ja sitten haastaa itsemme oikeuteen varoittavana esimerkkinä.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.