Patenttiratkaisuja jenkkilästä

Ameriikka on sitten ihmeellinen maa. Vastaperustettu yritys on patentoinut www- ja sähköpostiosoitteet ja haastanut domainrekisteröijät Network Solutionsin ja Register.comin oikeuteen. Patentin kohteena ovat osoitteet, jotka ovat muotoa ”nimi.aladomain.domain” tai ”nimi@aladomain.domain”. [via Slashdot]

Toisaalla Microsoft on hävinnyt vetoomusoikeudenkäynnin Eolas Technologiesia vastaan ja 521 miljoonan dollarin korvaussumma pysyy voimassa. Eolas väittää patentoineensa plugin-teknologian, jolla www-sivulla voidaan esittää esimerkiksi videota tai Flash-animaatioita. Microsoftin pitää nyt maksaa Eolasille huimat korvaukset, koska on luvatta käyttänyt teknologiaa selaimessaan.

Pohdimme tänään kaverin kanssa, että voisikohan patentoimisen patentoida ja sitten haastaa itsemme oikeuteen varoittavana esimerkkinä.