Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Visakopu.netissä tapahtuu

Lisäsin blogiin Atom-muotoisen XML-virran RSS:n rinnalle yhteensopivia lukijaohjelmia varten. Atom on uusi XML-formaatti, jonka on tarkoitus olla RSS:ää selkeämpi. RSS:n ongelmana on ollut versioiden monenkirjavuus ja ominaisuuksien huono dokumentointi. Ja uusi Atom-virta on tietysti validia.

Laitoin XML-linkkien viereen myös suorat linkit virtojen tilaamista varten. Linkit käyttävät feed:-protokollaa, jota ainakin uusin NetNewsWire tukee. Vielä kun se tukisi Atom-formaattiakin…

Visakopu.netin tyylitiedostoon tuli pari muutosta. Max-width-määrittelyä tukevissa selaimissa sivun leveys on maksimissaan 900 pikseliä, jolloin tekstipalstan leveys ei kasva älyttömän suureksi edes suurilla resoluutioilla. Tärkeimpänä ominaisuutena kuitenkin Safari 1.1:n ja uudempien käyttäjät näkevät nyt yläreunan logossa hienon varjon. “Because we can”, kuten Steve Jobs sanoi Mac OS X:n käyttäjävaihdon OpenGL-efektistä.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.