Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Printteri, osa 2

En vielä kertonutkaan, kuinka printterin kanssa kävi. Ostin siis Oki B4300 -lasertulostimen, jonka ajuri ei ollutkaan yhteensopiva Pantherin (Mac OS X 10.3) kanssa, mutta toimi hienosti Jaguarilla (Mac OS X 10.2). Toissapäivänä soitin Suomen Okin puhelintukeen. Tulos oli tämä: “Minä en oikein ole perillä tuosta Macci-maailmasta…”, sanoi nuori miesääni. “Jos minä soitan vaikka kohta takaisin.” Vielä ei ole puhelua kuulunut.

Ei auttanut kuin ruveta etsimään jotain muuta ajuria printterille. Ensimmäiseksi asensin Gimp-Printin, joka on kokoelma avoimen lähdekoodin ajureita sadoille printtereille. Oki B4300:a ei sivuilla listata, mutta listasta kävi ilmi, että PCL-kieltä käyttäville printtereille kannattaa kokeilla HP:n ajureita.

Kävin läpi Gimp-Printin HP-ajurit, mutta mikään ei auttanut. Paperia sain kyllä printteristä tulemaan, kun valitsin vahingossa HP:n PostScript-tulostimen ajurit ja Oki rupesi sylkemään PostScript-koodia 18 sivun minuuttivauhdillaan. Lopulta huomasin ajureiden joukossa ESP-nimisen hakemiston, jossa oli muutama CUPS-merkinnällä oleva ajuri, mukana myös HP LaserJet Series. CUPS, Common UNIX Printing System, on Unixille kehitetty printterijärjestelmä, jonka Apple on ottanut mukaan OS X:ään. Kuinka ollakaan, CUPS-ajurilla Oki rupesi lopulta toimimaan. Täytyy varmaan vielä vertailla, onko esimerkiksi tulostusjäljessä eroa, kun printtaa Okin omalla ajurilla Tian koneelta.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.