Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Uusi kiukutteleva perheenjäsen: OKI B4300

Sain tänään Verkkokauppa.comista tilaamani laserprintterin, OKI B4300:n. Laite on ruma, mutta sitäkin nopeampi. Printtausnopeudeksi luvataan 18 sivua minuutissa ja ensimmäinen sivukin tulee ulos jo muutamassa sekunnissa. Tai siis tulisi, jos hemmetin laite toimisi Mac OS X 10.3 Pantherin kanssa.

Laitteen mukana tulleella CD:llä ei ollut lainkaan Mac OS X -ajureita, ainoastaan PPD-kuvaustiedosto. Kävin siis hakemassa OKIn sivuilta ajurit ja asensin ne ohjeiden mukaan. Printer Setup Utilityyn ilmestyi uusi yhteystapa, “OKI USB”, ja listassa näkyy printteri nimeltä “B4300”. Mutta sitäpä ei voikaan valita ja printterin tyyppinäkin on “unsupported”.

Tian iBookissa on vielä (onneksi) käyttis päivittämättä. Mac OS X 10.2.6:n kanssa kävin läpi saman asennusrituaalin ja kaikki toimi ongelmitta, myös tulostaminen. Laite ei ole siis viallinen, mutta ajuri on vanhentunut.

Nyt olen laittanut asiasta kyselyn MacFixItin keskustelupalstalle ja jopa kirjoittanut norjalaiselle tyypille, joka oli maininnut B4300:n ja Mac OS X:n samassa viestissä norjankielisessä uutisryhmässä. Maanantaina täytyy varmaan soitella OKIn puhelintukeen.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.