Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Mainoksia omille sivuille

Mediaa ja Pulloposteja -blogin Tuomas harmittelee, kun Googlen AdSense-palvelua ei ole tarjolla Suomessa. Pitää paikkansa, mutta vain osittain. Suomalaiset voivat nimittäin käyttää AdSensen jenkkiversiota ja tienata taskurahaa sen avulla. Miinuspuolena on se, että AdSensen mainokset ovat suurimmaksi osaksi englanninkielisiä ja että maksu tapahtuu sekkinä dollareissa. AdSensessä rahaa tulee vain ja ainoastaan klikkauksista. Google ei kerro paljonko yksi klikkaus tuo rahaa, ja ilmeisesti se vaihteleekin mainostajan mukaan.

Suomenkielinen vaihtoehto AdSenselle on TradeDoubler, jonka kautta voi saada parinkymmenen eri firman mainoksia sivuilleen. TradeDoubleriin rekisteröitymisen jälkeen jokaisen mainostavan yhtiön kanssa pitää vielä tehdä erikseen sopimus, jolloin yhtiö voi päättää, haluaako se antaa mainoksiaan sivuillesi. Suurin osa firmoista tarjoaa kuvabannereita, mutta ainakin ne, joihin olen tarkemmin tutustunut, toimivat hyvin myös pelkän tekstilinkin kanssa.

Eri yritykset maksavat eri perusteilla. TradeDoubler maksaa neljä euroa jokaisesta uudesta käyttäjästä ja CDON maksaa 5% per myyntitapahtuma. TradeDoubler maksaa euroissa suoraan pankkitilille.

The Daily Roxettessa on ollut käytössä molemmat mainosjärjestelmät nyt muutaman kuukauden. AdSense tuottaa tasaisesti dollarin-pari päivässä. CDON-mainoksen kautta on tehty pari isoakin ostosta, joten siitäkin on kertynyt vähän rahaa. Joka tapauksessa summat ovat pieniä, vaikka TDR:ään tehdään noin 60 000 käyntiä kuukaudessa.

Saitilla voi käydä katsomassa, millaisia olen tehnyt CDON-mainoksista. Yritys itse tarjoaa vain graafisia bannereita, mutta TradeDoublerin sivuilla olevia ohjeita seuraamalla voi tehdä mainokseen tekstilinkkejä mille tahansa CDON:n alasivulle.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.