Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Tuli hännän alla

Harmi, ettei ole ehtinyt pariin päivään bloggaamaan, kun on ollut niin kiire töiden kanssa. Täytyy yrittää kiriä takaisin kaikki ne linkit, jotka on jäänyt tänne laittamatta.

Kävin tänään kirjanpitäjälläni, joka on aikamoinen lörpöttelijä. Muutaman pikkuasian hoitamisessa vierähtää helposti tunti-pari. No, tänään hän kertoi, että muutama vuosi hänen kotinsa alapuolella olevassa asunnossa oli tulipalo. Hän heräsi aamuyöllä kuristavaan tunteeseen ja huomasi asunnon olevan täynnä savua. Hän kävi nopeasti tukkimassa märällä pyyhkeellä ulko-oven ja kynnyksen välissä olevan raon, josta savua virtasi asuntoon. Sitten hän meni parvekkeelle ja laittoi oven kiinni. Palokunta olikin jo paikalla ja käski hänen odottaa parvekkeella. Palo saatiin nopeasti sammumaan eikä se aiheuttanut alakerran asuntoa lukuunottamatta asunnoille kuin savuvahinkoja.

Viikkoa myöhemmin kirjanpitäjäni huomasi palaneen käryä. Hän kävi parvekkeella katsomassa, ettei kukaan ollut polttanut grillimakkaroitaan pihalla. Sitten hän huomasi, että hänen omasta televisiostaan nousi savua. Hän vetäisi äkkiä sähköjohdon seinästä ja soitti palokunnalle. Kun palomiehet saapuivat paikalle, palo oli jo sammunut, mutta telkkari peitettiin varmuuden vuoksi sammutuspeitteellä. Seuraavana päivänä kirjanpitäjäni vei television korjaamoon, jossa se todettiin täysin ehjäksi. Kävi ilmi, että edellisessä tulipalossa telkkariin kertynyt noki oli syttynyt palamaan television sisällä, mutta sammunut sitten itsekseen eikä ollut vaurioittanut TV:n muita osia. Sittemmin kirjanpitäjä on kyllä vaihtanut TV:nsä Finluxin palosuojattuun malliin.

On kyllä mielenkiintoista, että naapurin tulipalo voi aiheuttaa omassa asunnossa tulipalon viikkoa myöhemmin!

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.