Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Exposé on hienointa sitten pyörän keksimisen

Mac OS X 10.3:ssa eli Pantherissa on hieno uusi ominaisuus nimeltään Exposé. Sen avulla on helppo löytää nykyaikaisen käyttöjärjestelmän ikkunasekamelskasta haluamansa ikkuna. Painamalla F9 Panther pienentää kaikki auki olevat ikkunat siihen kokoon, että ne mahtuvat kaikki vierekkäin ruudulle. Näin on helppo valita hiirellä tai nuolinäppäimillä kaivattu ikkuna ja tuoda se päällimmäiseksi.

F10 pienentää kaikki käytössä olevan ohjelman ikkunat vierekkäin ruudulle ja F11 siirtää ikkunat syrjään niin, että pääsee käsiksi työpöydällä oleviin tiedostoihin. Applen Exposé-sivulla on animaatio, joka ehkä selventää hieman systeemin toimintaa.

Exposéssa on vielä lisääkin toimintoja. F9- ja F10-moodeissa tabin painaminen siirtyy näyttämään seuraavan ohjelman ikkunat. F9-moodissa omppu-tabilla voi siirtyä suoraan haluamaansa ohjelmaan ja näyttää sen ikkunat.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.