Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Musiikki ei kuulosta miltään ellei se ole WMA-formaatissa

Daring Fireballin John Gruber kertoo, mitä Microsoftin Dave Fester oikeasti tarkoitti kirjoittamassaan Choosing a Digital Music Service for Windows Users -kolumnissa.

Itse asiassa kyseinen kolumni on jo itsessään niin huvittava, ettei sitä olisi tarvinnut enää ironisoida. Festerin mielestä vain Microsoftin oma WMA-äänitiedostoformaatti tarjoaa oikean vapauden käyttäjälle, koska WMA:ta käyttämällä ihmiset voivat ostaa musiikkia monesta eri nettikaupasta ja soittaa sitä monella erilaisella kannettavalla soittimella. iPod ja iTunes ovat Festerin mukaan suljettu järjestelmä, koska ne toimivat vain yhdessä. On totta, ettei markkinoilla taida olla toista soitinta, joka soittaisi iTunes Music Storessa myytäviä AAC-tiedostoja, mutta kyllä iPod ja iTunes soittavat myös MP3-tiedostoja, joiden formaatti on avoin.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.