Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

VeriSign on verivihollinen

Pari viikkoa sitten kirjoitin, että kaiken pahan alku ja juuri, VeriSign, lopettaa rekisteröimättömien .com- ja .net-osoitteiden ohjaamisen SiteFinder-hakukoneeseensa. No, VeriSignin bisnesväki on nyt päättänyt, etteivät he lopetakaan, vaan ainoastaan muuttavat tapaa, jolla osoitteisiin lähetetyt sähköpostit toimivat.

SiteFinder on kyllä aikamoinen bisnesidea: tehdään rahaa olemattomilla domaineilla. Jos ei ylikallis domainrekisteröinti (35 $/vuosi) enää kannata, niin otetaan yrityksiltä mainosrahaa hakukoneella, joka näytetään rekisteröimättömissä domaineissa. Vertailun vuoksi esimerkiksi joker.comissa domainin rekisteröinti vuodeksi maksaa noin 13 euroa.

Päivitys: VeriSign ilmoitti tänään, että se myy domainrekisteröintipalvelunsa Network Solutionsin. VeriSign aikoo kuitenkin pitää .com- ja .net-rekisterin edelleen hallussaan.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.