Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Domaineihin ääkköset Ruotsissa

Äät ja ööt nettiosoitteisiin Ruotsissa. “Ruotsalaisiin internet-osoitteisiin voi nyt saada myös pohjoismaisia kirjaimia. Ruotsin se-loppuisia nettiosoitteita hallinnoiva NIC-SE ottaa perinteisten kirjainten a-z, numeroiden 0-9 ja yhdysmerkin lisäksi käyttöön kirjaimet å, ä, ö, ü ja é.”

Suomessa Viestintävirasto haluaa vielä katsoa, kuinka ääkkösten käyttö osoitteissa toimii. NIC-SE ei kuitenkaan ole edes ensimmäisenä liikkeellä: .nu-osoitteisiin ääkkösiä ja muita erikoisempia merkkejä on saanut jo pitkään, esimerkkinä vaikkapa OmVärlden.nu.

Näyttää muuten siltä, että Safari ei suostu avaamaan ollenkaan linkkiä, jonka domainissa on HTML-enkoodattu ääkkönen.
Päivitys: Jaakko kertoo, että linkin saa kyllä avattua, jos klikkaa linkkiä hiiren oikealla napilla (kaikilla meillä on kaksinappinen hiiri, eikös vaan?) ja valitsee sieltä linkin avaamisen joko uuteen ikkunaan tai uuteen välilehteen. Pelkkä linkin klikkaaminen tai klikkaaminen omppunäppäin pohjassa – mikä asetuksista riippuen avaisi linkin uuteen ikkunaan tai välilehteen – ei toimi. Kummallista.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.