Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Torstai 28. elokuuta 2003 klo 08:05

Katsottiin eilen telkkarista Ylen Uudenmaan uutisia. Täytyy sanoa, että kyllä oli kummallisia näkökulmia uutisiin. Tai jos ei nyt suoranaisesti kummallisia, niin ainakin Yleisradion uutistoimituksen tekemiksi todella puolueellisia.

Alueellisessa uutislähetyksessä uutisoitiin ensin siitä, kuinka Laakson kaupunginosa on vaarassa, kun Helsingin kaupunki aikoo tuhota kaupunginosaan rajoittuvan Keskuspuiston rakentamalla sen täyteen kerrostaloja. “Nykyisten talojen arvo romahtaa. Tämä alue slummiutuu”, sanoi haastateltu laaksolainen puuhanainen. Käytännössä tilanne on se, että jo olemassaolevaan (tosin kulttuurihistoriallisesti merkittävään vuoden 1940 peruuntuneita olympialaisia varten rakennetulle) kerrostaloalueelle aiotaan rakentaa lisää taloja. Todennäköisesti taloista tulee kalliita eivätkä aiheuta alueen slummiutumista. Joku saattaa kyllä menettää metsänäköalansa. Jutussa haastateltiin myös Keskuspuiston puolesta ry:n henkilöä, joka oli tietysti sitä mieltä, että Keskuspuistosta ei saa ottaa pois yhtään siivua. Minä olen samaa mieltä, mutta Ylen toimittaja olisi voinut jättää ajattelemisen katsojille.

Samassa uutislähetyksessä oli lyhyt juttu myös Herttoniemen talonvaltauksesta. Toimittaja kertoi, että poliisit ovat poistaneet pattereihin kytkeytyneet nuoret talosta. Sitä, miksi talo oli vallattu, ei kerrottu. Varmaan olivat vain ilkeyttään sen tehneet.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.