Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Sunnuntai 17. elokuuta 2003 klo 00:11

Fast Companyssa on juttu eBay-huijarista, joka tienasi huijauksillaan kymmeniä tuhansia dollareita.

En oikeastaan ollut aikonut blogata kyseistä juttua, ellei Fast Companyn saitti olisi ollut niin hieno (näin koodajanörtin näkökulmasta siis). Sivut ovat validia XHTML:ää ja asiat on muutenkin tehty taiteen sääntöjen mukaisesti – otsikot on merkitty headline-tageilla ja niin pois päin. Erityisesti huomioni kiinnitti tekstin seassa olevat äläykset, jotka on tehty blockquotella, mutta CSS:n avulla laitettu “kellumaan” tekstin oikealle puolelle. Lainatun lauseen taustalle on vielä laitettu tyylikkäästi harmaa lainausmerkki. Miellyttää silmää ja vanhan koodaajan mieltä.

Tästä päästäänkin aasinsillan omaisesti Myrsky.netin Jannen RE:hen kirjoittamaan kolumniin Pertti Puristi ja Tylsyyden dogma. Jannen mielestä “Pertti Puristiksi” kutsumansa nörtit ovat väärässä, kun yrittävät saada graafikon ymmärtämään, että kiinteä fonttikoko tai läpinäkyvillä giffeillä tehty taitto on huono juttu nykymaailmassa. Puristien neuvojen kuuntelu johtaa kuulemma “tylsyyden dogmaan”: “Tylsyyden dogmasta ei sikiä hyviä www-sivuja. Käytettäviä, ehkä, mutta ei hyviä.” Janne voisi vierailla vaikka tuolla edellämainitulla Fast Companyn saitilla ja todeta, ettei asioiden tekeminen oikein aina tarkoita samaa kuin tylsästi.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.