Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Lauantai 5. heinäkuuta 2003 klo 19:27

Otin vanhempien luota itselleni lapsuuden suosikkikirjani Rakas vanha auto. Se kuuluu Tammen kultaiset kirjat -sarjaan. Parasta kirjassa on ihanat lauseet, jotka muistaa vieläkin ulkoa. Kirja on alunperin ruotsalainen ja kertoo lähiöperheestä, jolla on vanha punainen auto, Samuli. “Kerran maailmassa Samuli oli uusi ja hieno auto. Nyt se on vanha rotisko.” Lopulta Samuli hajoaa kokonaan ja viedään varastoon. Perhe ostaa uuden auton. “Se oli hyvä auto. Mutta nimeä sillä ei ollut, ja sekin osasi olla omalla tavallaan hankala. POK POK se sanoi, kun Kaisa löi sitä nyrkillä. Ja se haisi pelliltä ja bensiiniltä.”

Kukaan perheenjäsenistä ei pidä uudesta autosta. Perheen poika Sampo sanoo: “Se on oikea rotiskojen rotisko. Samuli oli paljon parempi. Se oli sentään vain rotisko. Tahdon Samulin takaisin.” Ja niin haluavat kaikki muutkin. Seuraavana päivänä Samuli tuodaan takaisin ja perhe yhdessä kunnostaa sen. Loppu on onnellinen: “Aurinko paistoi heille. He olivat onnellisia. Niin äiti ja isä kuin Juha ja Kaisa ja Leena ja Sampo. Eivätkä he enää koskaan ostaneet uutta käytettyä autoa.”

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.