Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Tiistai 13. toukokuuta 2003 klo 21:22

ScummVM on todella hienon kuuloinen projekti: se on softa, jolla voi ajaa LucasArtsin S.C.U.M.M.-moottoria (Script Creation Utility for Maniac Mansion) käyttäviä klassikkoseikkailupelejä melkein millä tahansa alustalla, jopa Palmilla tai PocketPC:llä. Ja lähdekoodikin on saatavilla.

Nyt kun vain saisi uuden Palmin, niin pääsisi bussimatkoilla pelaamaan pasianssin sijasta vaikkapa Zak McKrackenia tai Day of the Tentaclea.

Päivitys: Kuten niin usein avoimen lähdekoodin softien kanssa on, ihan niin helposti kaikki ei käynyt, kuin olisi voinut odottaa. Vanha kunnon Indy-peli Fate of Atlantis pyörähti käyntiin helposti, mutta CD:iltä kovalevylle kopioituja Full Throttlea ja Day of the Tentaclea ScummVM ei tunnistanut. Haeskelun jälkeen sain selville, että ongelmana on pelien Mac-versioiden käyttämä tiedostoformaatti, jossa pelin tarvitsemat tiedostot on koottu yhdeksi isoksi tiedostoksi. Sain myös selville, että rescumm-ohjelmalla sellaisen saa pilkottua osiin, mutta kyseistä ohjelmaa ei tietenkään tullut ScummVM:n mukana.

Mutta näin se sitten kävi: hain ScummVM:n downloads-sivulta “ScummVM Tools” -paketin ja käänsin rescumm:n itse. Myöhemmin tosin huomasin, että saatavilla olisi ollut myös valmis “Mac OS X tarball”-paketti. Ajoin molempien pelien datatiedostot ohjelman läpi ja niin sain myös molemmat toimimaan ScummVM:ssa – ainakin alkudemon verran, sillä enempää en nyt jaksanut kokeilla. Huomennakin pitäisi töitä tehdä, mutta jos sitten ihan vähän vain kokeilisi…

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.