Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Lauantai 10. toukokuuta 2003 klo 10:19

Olipas päivän Hesarissa typerä kirjoitus. Auto & liikenne -osiossa “pakinoi” nimimerkki Naisautoilija kiertoliittymistä: “Autokoulussa kysyin kerran opettajalta miten sellaisessa ajetaan. Hän sanoi että ei mitenkään, pysy kaukana niistä.” ja “Pohjoiseen mennessä joutuu väkisinkin Sodankylän ympyrään. Hätäinen ulosajo ympyrästä vie minut aina Sodankylän keskustaan eikä pohjoisen tielle. Se lienee koko härvelin tarkoitus. Juon kiltisti lunnaskahvit Sodankylässä ja jatkan matkaani.”

Ei ne kiertoliittymät nyt ihan noin hankalia ole.

Innoituksen kirjoitukseensa Naisautoilija sai varmastikin Hesarin toissapäiväisestä artikkelista Kiertoliittymät parantavat oleellisesti ajoturvallisuutta.

En keksi muuta syytä Naisautoilijan vuodatukseen, kuin että hän sekoittaa suuret liikenneympyrät ja kiertoliittymät. Kiertoliittymät (tosin Tiehallinnon mukaan kiertoliittymä ja liikenneympyrä ovat synonyymeja) ainakin täällä Vantaalla ovat poikkeuksetta pieniä, samaan tilaan mahtuvia kuin normaalit kolmen-neljän tien risteykset ja niiden yli näkee suoraan, mikä poistumistie pitää valita. Eri asia on joku Haagan liikenneympyrä, jossa on monta kaistaa, liikennevaloja ja jonka keskellä kasvaa metsä.

Ainoa ongelma, joka kiertoliittymissä on, on etteivät autoilijat näyttä vilkkua poistuessaan siitä. Mutta ehkä edes uudet autoilijat sen vielä oppivat.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.