Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Keskiviikko 23. huhtikuuta 2003 klo 09:20

Proteus on pikaviestintäohjelma (instant messenger siis), josta olen kirjoittanut aikaisemminkin. Sillä pystyy käyttämään montaa eri viestintäjärjestelmää, esimerkiksi MSN:ää, Yahoota ja ICQ:ta. Pidän ohjelmasta erityisesti myös siksi, että siinä häivytetään käytössä oleva järjestelmä taka-alalle. Olennaisempaa on se, kenen kanssa kirjoittaa, kuin se, mitä järjestelmää juuri sillä hetkellä käytetään.

Sen sijaan, että Proteuksen kaverilistalle valittaisiin käyttäjä X järjestelmästä Y, sinne lisätäänkin henkilö N, jonka tietoihin voi laittaa niin monta viestintäjärjestelmää ja käyttäjätunnusta kuin haluaa. Useimmat ihmiset tietysti käyttävät vain yhtä järjestelmää, mutta esimerkiksi espanjalaisen Judithin tiedoissa minulla on sekä ICQ- että MSN-tunnukset. Jos MSN on alhaalla, Proteus osaa käyttää ICQ-yhteyttä ilman, että minä välttämättä huomaan mitään. Judithilla viestini tietysti näkyy sitten eri ohjelmassa kuin normaalisti, mutta jos hänelläkin olisi Proteus, ei kumpikaan huomaisi mitään eroa.

Nyyssien lukemiseen käytän MT-NewsWatcheria, joka toimii kuten nyyssiohjelmat yleensäkin: ensin valitaan Usenet-serveri ja sitten tilataan halutut uutisryhmät tältä serveriltä. Jos haluaa lukea viestejä useammalta serveriltä, sama toistetaan uudestaan ja uudestaan. Outlook Express, joka lienee käytetyin nyyssien lukuohjelma, näyttää serverit allekkain ja tilatut ryhmät kunkin serverin nimen alla. MT-NewsWatcher on tältä osin epäkäytännöllisempi, sillä jokainen serveri on omassa ikkunassaan ja tilaukset pitää tallentaa serverikohtaisiin tiedostoihin. Kun on lukenut viestejä, pitää ikkuna taas tallentaa, koska serverikohtainen tiedosto sisältää myös tiedon jo luetuista viesteistä.

Joku saisi nyt tehdä nyyssiohjelman, joka toimisi kuin Proteus. Ei minua kiinnosta, sijaitseeko sfnet.keskustelu.kuluttaja Soneran vai HTV:n palvelimella. Ja vaikka htv.kayttajat.keskustelu sijaitsee väkisinkin HTV:n palvelimella, ei se minua kiinnosta, kunhan vain saan viestit luettua. Nyt minun täytyisi pitää erillistä HTV-ikkunaa vain pystyäkseni lukemaan niitä paria uutisryhmää, jotka sijaitsevat vain HTV:n palvelimella. Haluan nyyssiohjelman, johon voin aluksi asettaa n kappaletta nyyssiservereitä, ehkä asettaa ne tärkeysjärjestykseen, ja tilata haluamani ryhmät kaikkien serverien ryhmistä kootusta listasta. Sen jälkeen olisi ohjelman vastuulla, miltä serveriltä se viestit hakisi. Ja muutosten tallennus tapahtuisi automaattisesti.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.