Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Tiistai 25. maaliskuuta 2003 klo 22:38

Ikävä kyllä Nebulan palvelimilla ei vielä toistaiseksi ole käytössä HTML-sivujen pakkausta. Suurin osa www-selaimista ottaa vastaan gzipattuja sivuja ja purkaa ne lennossa ilman, että käyttäjä edes huomaisi mitään. Tämän ansiosta esimerkiksi Habbo Hotel on pystynyt vähentämään www-sivujen latauksen kuluttaman kaistan murto-osaan entisestä. Visakopu.netissä latausmäärät ovat vielä pieniä, mutta The Daily Roxetten tapauksessa puhutaan jo sellaisista gigatavumääristä kuukaudessa, ettei Nebulallakaan oikein tykätä. Gzipattuna The Daily Roxetten etusivun koko putoaisi viidesosaan nykyisestä, kertoo Leknor.comin testi.
Päivitys: Sami kertoo, että gzippauksen saa kuin saakin päälle Nebulan palvelimilla. Miksei asiakaspalvelu voinut tätä minulle kertoa, kun asiasta joskus kyselin?

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.