Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Keskiviikko 12. maaliskuuta 2003 klo 09:34

Uusimmassa Koiramme-lehdessä on mielenkiintoinen (tosin huonosti kirjoitettu) juttu kanojen käyttämisestä eläinten koulutuksen harjoittelemisessa. Kanat ovat artikkelin mukaan nopeita oppimaan ja niillä on vain vähän luontaisia käyttäytymismalleja, jotka häiritsisivät uusien asioiden oppimista. Kanojen ongelmana on kuitenkin se, että koulutuksessa ei saa tehdä yhtäkään virhettä tai kaikki on jo menetetty. Palkkio pitää antaa aina heti; koira saattaa tajuta, mitä sen halutaan tekevän, vaikka joskus palkkio tulisikin myöhässä tai käsky olisi epäselvä. Kanaa ei toki voi opettaa etsimään kadonneita ihmisiä metsästä, mutta samat perussäännöt pätevät myös yksinkertaisempiin tehtäviin, esimerkiksi esineiden erottamiseen toisistaan.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.