Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Torstai 6. maaliskuuta 2003 klo 17:15

F1-kausi alkaa ensi yönä, kun Australiassa ajetaan ensimmäiset aika-ajot. Moni sanoo nyt varmaan, että “formulat on niin tylsiä, kuka niistä jaksaa kiinnostua”. Juuri siksi lajin sääntöjä rukattiin oikein kunnolla aivan tämän kauden alla. Viime vuoden kaltaisia pitkästyttäviä aika-ajoja, joissa ei ensimmäiseen 20 minuuttiin tapahdu mitään, ei enää nähdä, sillä kuskit ajavat nyt vuorotellen ja jokaisella on käytössään vain yksi nopea kierros. Aika-ajot on jaettu kahteen osaan niin, että ensin ajetaan perjantaina MM-pisteiden mukaisessa järjestyksessä. Perjantain hitain lähtee lauantain aika-ajoon ensimmäisenä. Lauantain aika-ajot määräävät kisan lähtöjärjestyksen.

Suuri muutos on myös se, ettei aika-ajojen ja kilpailun välissä saa tankata, vaihtaa renkata eikä tehdä muitakaan muutoksia autoon. Jos aika-ajoon lähtee suurella määrällä bensaa, ei saa niin hyvää lähtöruutua, mutta toisaalta pääsee ajamaan kisassa pidempään ilman tankkausta. Tämä mahdollistaa aivan uudenlaiset taktiset kuviot.

Sääntömuutoksia on paljon muitakin, esimerkiksi tallin ja kuljettajan välisistä radiokeskusteluista tulee julkisia. Hesarilla on tiivistelmä tämän kauden muutoksista.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.