Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Maanantai 3. maaliskuuta 2003 klo 20:11

POPFile, “oppiva” sähköpostien filtteröintiohjelma, on nyt ollut käytössä puolta vuorokautta vaille viikon. Kirjoitin aiheesta viime tiistaina. Nyt on hyvä hetki katsoa hieman tilastoja.

POPFilen läpi menevät kaikki visakopu.netiin, roxeteer.comiin ja dailyroxette.comiin tulevat sähköpostit. Näiden lisäksi seuraan myös paria muuta sähköpostitiliä, jotka eivät mene filtterin läpi, mutta joihin ei muutenkaan ole spämmiä toistaiseksi tullut. POPFile tilastoi kaikki sen kautta kulkevat viestit ja jaottelee ne oppimansa mukaisesti kahteen laatikkoon: spam ja normal. Laatikoita voisi tehdä enemmänkin, mutta päätin tehdä tarkemman lajittelun vasta sähköpostiohjelmassani.

Viikon aikana POPFilen läpi on kulkenut 506 sähköpostiviestiä ja se on tehnyt 36 lajitteluvirhettä eli merkinnyt spämmin normaalipostiksi tai toisin päin. Tarkkuus on siis ollut 92,88 %. Ikävä fakta on se, että niistä viesteistä, jotka olen postilaatikoihini saanut, uskomattomat 61,66 % on ollut spämmiä ja vain 38,33 % on ollut postituslistaviestejä tai minulle henkilökohtaisesti tarkoitettuja viestejä.

Laitoin nyt myös jakoon tekemäni AppleScriptin, jolla voi avata POPFilellä lajitellun viestin tiedot Entouragesta selaimeen.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.