Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Lauantai 1. maaliskuuta 2003 klo 22:20

Tänään ilmestyi digiboksiin uusia TV-kanavia. Tilasin jo aikoja sitten HTV:n Forte-kanavapaketin ja vaikka virallinen lanseerauspäivä on vasta maanantaina, olivat kaikki tämän paketin myötä digiboksiin lisätyt kanavat katseltavissa jo tänään. Eniten uusista kanavista, joihin kuuluu mm. VH1, Cartoon Network ja CNN, minua kiinnostaa BBC Prime, joka näyttää BBC:n tuottamia viihdeohjelmia.

Katsoin äsken BBC Primelta jakson dokumenttisarjasta The Human Face. Huumorilla sävytetyn, John Cleesen juontaman sarjan jakso kertoi tällä kertaa kauneudesta ja siitä, miksi näkemys kauniista kasvoista on universaali. Sarjassa haastateltu tohtori Stephen Marquardt on tutkinut asiaa ja saanut kauneudelle matemaattisen selityksen. Tohtori Marquardt ei toki ole ensimmäinen, sillä jo antiikin Kreikassa tiedettiin kultainen leikkaus, 1:1,618. Kauniissa kasvoissa esimerkiksi nenän ja suun leveyksien suhde on tuo 1:1,618, samoin etuhampaan ja ensimmäisen kulmahampaan leveyksien suhde. Marquardt on tutkimustensa tuloksensa kehittänyt matemaattisesti määritellyn kaavion kauniista kasvoista.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.