Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Maanantai 17. helmikuuta 2003 klo 21:56

Päivän Mac OS X -vinkki: Kuinka tehdä kryptattu levyimage, joka laajenee tarpeen mukaan. Disk Copylla tehdyt kryptatut levyimaget ovat aina juuri sen kokoisia, minkä verran sille on laitettu kokoa. Esimerkiksi 500 megatavun levyimage vie 500 megatavua levytilaa, vaikka sen sisällä ei olisi kuin yksi tiedosto. Artikkelissa kerrotaan, kuinka homma tehdään paremmin hdiutil-komentoriviohjelmaa käyttäen.

Testasin tuota vinkkiä ja kyllähän se näytti toimivan. Jonkin verran “hukkatilaa” levyltä menee silti, sillä tyhjä yhden gigatavun levyimage vie 18 megatavua levytilaa, tiedä sitten miksi. Tyhjä image vie saman verran tilaa myös ilman kryptausta.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.