Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Torstai 6. helmikuuta 2003 klo 13:53

Aamulla just kehuin Eerolle kuinka hyvä Proteus-pikaviestintäohjelma on. Nyt ohjelma ei suostunut aukeamaan eikä tekijän saitti, jossa on käyttäjien aktiivinen keskustelupalsta, vastannut. VersionTrackerin Proteus-ohjelmaesittelyn käyttäjäkommenteista löytyi syy ohjelman toimimattomuuteen: siinä on ns. “phone home”-toiminto eli se ilmoittaa olemassaolostaan tekijälle. Myös “spywareksi” tällaisia toimintoja on kutsuttu. Nyt kun tekijän domain on alhaalla, jäi ohjelma avatessa jumiin. Onneksi ongelmaan oli ratkaisu: pistin www.indigofield.com-osoitteen osoittamaan 127.0.0.1:een. Itse käytiin tähän NetInfo Manageria, mutta sen voi tehdä myös editoimalla hosts-tiedostoa.
Lisäys 8.2.2003: Saitti on palannut eloon ja Proteuksesta ilmestynyt päivitys, joka ei tarvitse domainin olemassaoloa toimiakseen. Sanovat myös, ettei ominaisuus ollutkaan spywarea. Softa kuulemma vain testasi nettiyhteyden toiminnan tekemällä lookupin indigofield.com-domainista. Tiedä sitten, luulisi että Mac OS X tarjoaa jonkin API:nkin tuon asian testaamiseen.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.