Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Perjantai 10. tammikuuta 2003 klo 13:52

Kirjoitin aikaisemmin, ettei Safariin voi tuoda muiden selainten kirjanmerkkejä. Olin väärässä, mutta vain siltä osin, ettei selaimessa ole “import”-toimintoa, vaan ainoastaan automaattinen kirjanmerkkien tuonti Internet Explorerista. Chimeran kirjanmerkit voi kuitenkin siirtää näin:

  1. Sulje Safari ja avaa tiedosto ~/Library/Preferences/com.apple.Safari.plist tekstieditoriin. Poista tiedostosta rivi, jossa lukee “IEFavoritesWereImported” ja sen alla oleva rivi, jossa lukee “true”. Tallenna tiedosto ja sulje se.
  2. Sulje IE, jos se on auki ja ota varmuuskopio tiedostosta ~/Library/Preferences/Explorer/Favorites.html.
  3. Hae uusin Chimera, jossa on “Export Bookmarks…”-toiminto, joka tekee kirjanmerkeistä HTML-tiedoston. Käytä tätä toimintoa ja tallenna kirjanmerkit nimellä Favorites.html hakemistoon ~/Library/Preferences/Explorer/.
  4. Avaa Safari, jolloin se hakee kirjanmerkit tekemästäsi tiedostosta.

Muista vielä palauttaa varmuuskopioimasi Favorites.html vanhalle paikalleen, jos niin haluat.

Lisäys: Chimera tallentaa kirjanmerkit UTF-8-enkoodattuna, mutta Safari ei dekoodaa tekstiä. Toisin sanoen kaikki ääkköset menee sotkuun matkalla.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.