Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Tiistai 7. tammikuuta 2003 klo 21:32

Apple julkaisi oman web-selaimen, Safarin. Se perustuu Konqueror-projektiin ja Apple kehuu sen olevan niin HTML-latausajoissa kuin JavaScriptin ajamisessa ja ohjelman käynnistymisessä nopeampi kuin Internet Explorer ja Mozillaan perustuvat Chimera ja Netscape 7. Safarista on nyt saatavilla betaversio, josta puuttuu vielä joitakin ominaisuuksia, kuten kirjanmerkkien tuominen muista selaimista.

Safarissa on erillinen Google-hakukenttä, joka muistaa edelliset haut. SnapBack-nimisellä systeemillä voi merkitä tietyn sivun selaimen muistiin ja sitten surffailtuaan sivulta eteenpäin, voi SnapBack-nappia painamalla palata takaisin merkitsemälleen sivulle. Uuden ikkunan ensimmäinen sivu merkitään automaattisesti, mutta toiminto voi olla hyödyllinen myös esimerkiksi hakutuloksia selatessa. Kirjanmerkkien hallintaan on panostettu ja popup-ikkunoiden estokin selaimesta löytyy.

Hyvä juttu on myös se, että Safari tukee web-standardeja, kuten XHTML:ää ja CSS:ää.

Kirjoittelen lisää selaimesta huomenna, nyt ei jaksa.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.