Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Maanantai 6. tammikuuta 2003 klo 12:23

Applen pääjohtaja Steve Jobs pitää huomenna taas kuuluisan Macworld-messujen avajaispuheen, jossa on usein julkistettu uusia tuotteita. Suomen Apple on monta kertaa järjestänyt suomalaisille Apple-käyttäjille ilmaisen katselutilaisuuden hotelli Kämpissä, mutta tällä kertaa puhetta ei nähdä satelliittilähetyksenä Suomessa.

Mutta mitä sitten huomenna julkistetaan? Kaikki on tietysti vielä hämärän peitossa, mutta huhusaitit tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että Applen i-ohjelmat (iMovie, iDVD, iPhoto…) päivittyvät ja muuttuvat maksullisiksi. Applen tarjoamiin mac.com-palveluihin lisätään integrointi Address Book -ohjelman kanssa (eli omaa osoitekirjaansa voi sitten käyttää netissä). Quicktime 6.1 julkaistaan lähiaikoina, mutta sitä ei välttämättä kerrota avajaispuheessa. Jos Applen koneisiin muutoksia tulee, muutos on mitä ilmeisimmin sisäänrakennettu Bluetooth – tai ehkä myös 1 GHz:n SuperDrive-iMacin lisäys tuotelinjastoon.

Monet saitit ovat myös sitä mieltä, että nyt julkistetaan myös uusi i-ohjelma. Applen oma nettiselain on yksi vaihtoehdoista ja kyllähän Applen pitäisi sellainen julkaista, kun sille on niin loistava nimiehdotuskin: iBrowse. (Got it?)

Netissä on vihjailtu myös AirPortin (Applen myyntinimi WLAN:lle) päivittämisestä 802.11g-tekniikkaan ja tablet-mallisen koneen julkaisusta. Tablet PC on päivän sana.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.