Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Perjantai 3. tammikuuta 2003 klo 12:49

Mac OS X:ssä Apple on neuvonut ohjelmakehittäjiä ottamaan uuden lähtökohdan ohjelman mukana tulevaan dokumentaatioon. Ideana on se, että jokainen ohjelma näkyy käyttöjärjestelmässä yhtenä kohteena eikä kansiona, joka sisältää ohjelman lisäksi sekalaisen määrän read me -tiedostoja ja muuta sälää. Tämä käyttöjärjestelmässä oleva kohde on itse asiassa kansio, mutta se on muutettu “packageksi”, jolloin sen tuplaklikkaaminen avaa packagen sisällä olevan ohjelmatiedoston.

Dokumentaatioon pääsee käsiksi yleensä ohjelman Help-valikon kautta, mikä voi tietysti olla vähän huono ratkaisu käytettävyyden kannalta; joskus voi jopa olla, että käyttäjä haluaa ensin lukea manuaalia ja vasta sitten avata ohjelman, varsinkin silloin kun ei voi olla varma, tekeekö ohjelma automaattisesti jotain mitä käyttäjä ei halua.

Richard Smith sanoo asian hauskasti Chimera-listalle lähettämässään viestissä: “… viewing an application’s help files in the application itself always seems to me like having a copy of ‘Beginners Guide to French’ written in French. By the time your French is good enough to read the book, you don’t need it.”

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.