Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Torstai 14. marraskuuta 2002 klo 20:03

PanuWorldin Matkakorttikalenteri on hieno työkalu pääkaupunkiseudun matkakortin hintatietojen laskemiseen. [via Pekkaspace]

Matkakortista puheen ollen… Kausikorttina käytettäessä matkakortti on varmaan ihan kätevä, mutta kun matka pitää maksaa matkakortilla, se ei todellakaan ole. Luulisi, että nykytekniikalla lukulaitteeseen olisi saanut luettavamman ruudun, mutta ei, siihen on pitänyt laittaa mustavalkoinen heikosti näkyvä kahden rivin ruutu, jossa tekstit vilahtavat niin nopeasti, ettei tällainen 22-vuotias vanhus ehdi niitä lukea. Ikävintä tässä on se, että kun laitteen tekstiä ei ehdi lukea, ei voi tietää, kuinka paljon rahaa kortilta vietiin tai onnistuiko maksaminen ollenkaan. Pahvisessa leimattavassa lipussa oli sentään se hyvä puoli, että kun istahti penkille, pystyi lipusta lukemaan leimauslaitteen tekemän leiman.

Matkakortin lukulaite vaatii myös valinnan tekemisen aivan liian nopeasti. Napin painamiseen ei ole aikaa kuin muutama sekunti ja jos valintaa ei tee tarpeeksi nopeasti, antaa laite virhepiippauksen, jolloin kortti pitää otta pois lukualueelta, laittaa siihen takaisin ja yrittää taas ehtiä tehdä valinta ajoissa.

Tästä puhutaan vielä… Ainakin vuodenvaihteen jälkeen, kun matkakortit todella syrjäyttävät pahviset liput.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.