Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Sunnuntai 6. lokakuuta 2002 klo 18:20

Kunpa kaikilla blogeilla (ja muillakin saiteilla) olisi RSS-feed… (Lisää RSS:stä aikaisemmassa kirjoituksessani.) Olisi kiva, jos voisin seurata kaikkia suosikkiblogejani suoraan RSS-lukijalla. Feedittömiä ovat vielä tällä hetkellä ainakin Käytöskukka, Matkalla ja Pekkaspace.

Suomalaisilla uutissaiteilla on myöskin kovin huonosti RSS-feedejä. Feedin saisivat kyllä perustaa ainakin Helsingin Sanomat ja YLE. Mainosrahoitteisten sivustojen ei kannata pelätä feedien aiheuttavan yleisökatoa; RSS ei nimittäin välttämättä vähennä lukijoiden käyntiä sivustolla. Minulla feedissä on aina koko blogiteksti, mutta monilla uutispalveluilla on feedissä ainoastaan otsikko ja varsinainen artikkeli pitää mennä lukemaan saitille.

John Gruber kirjoittaa hyvin RSS-feedeistä ja NetNewsWire Litestä, jota minäkin käytän feedien lukemiseen.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.