Visa Kopu

Visa Kopun blogi mielenkiintoisista asioista.

Lauantai 14. syyskuuta 2002 klo 21:03

Asensin Resinin koneelleni. Resin on paljon käytetty Java-servlet- ja JSP-moottori eli systeemi, jolla voi tehdä Java-kielellä dynaamisia sivuja. (Kyse ei siis ole mistään www-sivuille upotetuista Java-appleteista, jos nyt joku teistä niin luuli.)

Oli uskomatonta, kuinka mutkattomasti asennus kävi Mac OS X:llä. Ohjeet olivat yksinkertaisesti nämä: 1) Lataa Resin valmistajan sivuilta. 2) Pura paketti ja laita tiedosto /Library/Resin-hakemistoon. 3) Käynnistä Resin pakettiin kuuluvalla käynnistysskriptillä.

Tämän jälkeen kaikki toimi heti eikä edes samalla koneella oleva Apache/PHP-serveri häiriintynyt, sillä Resin pyörii omassa portissaan. Myös MySQL-yhteyden sai toimimaan nopeasti, sillä mukana tulivat sopivat JDBC-ajurit. Nyt täytyy katsoa saisiko myös Xercesin asennettua.

Tämä on vanha sivusto. Löydät minut esimerkiksi täältä: Roxeteer Media Oy, Instagram ja Twitter.